2η Εαρινή γιορτή των τεχνών στην Πρέβεζα

Από το Σάββατο 16 έως την Κυριακή 24 Μαρτίου 2019 το Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Πρέβεζας «Όαση» θα φιλοξενήσει την 2η Εαρινή Γιορτή των Τεχνών όπου συνδιοργανώνεται από τον Δήμο Πρέβεζας και την ομάδα «Ορίζοντες».

Η 2η Εαρινή Γιορτή των Τεχνών πέρα από Πολιτιστική της μορφή θα δείξει και το κοινωνικό της πρόσωπο εφόσον η είσοδος είναι ελεύθερη σε όλες τις εκδηλώσεις αλλά και προαιρετική η προσφορά σε προϊόντα η φάρμακα για το Κοινωνικό Παντοπωλείο και Φαρμακείο.

Λίγα λόγια για την ομάδα «Ορίζοντες»:

Η ομάδα «Ορίζοντες» αποτελείται από πολίτες της Πρέβεζας που ασχολούνται με τις εικαστικές τέχνες και τη χειροτεχνία. Σκοπός της ομάδας είναι η παρέμβαση στην πολιτιστική ζωή της πόλης, με διάφορες εικαστικές και καλλιτεχνικές γενικά εκδηλώσεις.

Πρόγραμμα Εκδηλώσεων:

Σάββατο 16/03
18:00 Εγκαίνια, αγιασμός, περιήγηση στην εικαστική έκθεση.
20:00 Μουσική με κρουστά από την ομάδα Krotal Arta.
21:00 Αφιέρωμα στον Γιάννη Σπανό από το Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας.

Κυριακή 17/03
12:00 «Τα μυαλά που κουβαλάς» Κινηματογραφική ταινία για παιδιά από την Κ.Λ. Πρέβεζας.
19:15 Χορευτικά από τον Αθλητικό και Γυμναστικό Σύλλογο «Κλεοπάτρα».
20:00 Τρία μονόπρακτα, θεατρική παράσταση από την ομάδα Θέατρου Πορεία του Ν.Π. ΟΤΟΕ Πρέβεζας. Ένα ελεύθερο ζευγάρι,. Η ποιο δυνατή, Το αυγό. Παίζουν Πανωραία Κωστούλη, Βαγγέλης Σοπικιώτης, Λίτσα Τάτση, Πέτρος Ανδρέου, Γρήγορης Γιάγιας, Σκηνοθεσία Βούλα Νάνη.

Δευτέρα 18/03
19:30 Χορευτικά από τη σχολή χορού Step up and move your body, από τους Ιορδάνη Τόμοβ, Χρήστο Τσιρώνη και Γιαννίκο Μήτση.
22:00 Σμυρνέικα και ρεμπέτικα τραγούδια του φωνογράφου. Μουσική βραδιά με τους Γιάννη Σοπικιώτη, Στέλιο Σέγκο, Παναγάκη Παναγιώτη, Βασιλική Σχοινά και Τηλέμαχο Τσιαχρή.

Τρίτη 19/03
19:30 «Μικρό Ανθολόγιο» Θεατρική παράσταση από το 1ο Δημοτικό Σχολείο Πρέβεζας.
20:00 Μουσικά σύνολα Ευρωπαϊκής μουσικής του Μουσικού Σχολείου Πρέβεζας σε έργα Γάλλων συνθέτων.
21:30 «Proof» Κινηματογραφική ταινία από την Κ.Λ. Πρέβεζας με τους Gwyneth Paltrow και Anthony Hopkins.

Τετάρτη 20/03
21:00 Μουσική Βραδιά, Γιώργος Ρούγκας Solo.

Πέμπτη 21/03
19:30 Βραδιά ποίησης με θέμα «Η Άνοιξη στην Ελληνική Ποίηση» επιμέλεια Άννα Πήλιου και Ερυνόμη Ζάβρα. Συμμετέχουν η Νέα Χορωδία Λευκάδας και οι Κώστας Αντύπας, Σοφία Κυριάκη και Έλλη Καλουτσάκη.
21:00 Ανεξάρτητη εκδήλωση Κινηματογραφική ταινία από την Κ.Λ. Πρέβεζας.

Παρασκευή 22/03
19:30 Χορευτικά από το «Χοροχώρο Έκφραση» και τη Μαριέτα Γκούμα.
20:00 «Αργοσβήνεις Μόνη» Θεατρική παράσταση βασισμένη στο διήγημα του Σπύρου Μπρίκου. Παίζουν Ειρήνη Τσαγκαροπούλου, Σταυρούλα Καραγιάννη, Βαγγέλης Σοπικιώτης. Σκηνοθεσία Ειρήνη Τσαγκαροπούλου.
21:30 Μουσική βραδιά με την ορχήστρα «Λαϊκοί Δρόμοι». Συμμετέχουν Όλγα Σορόκα, Δημήτρης Παππάς, Σταύρος Μπίτσιος και Πάνος Σορόκας.

Σάββατο 23/03
19:00 Χορευτικά από το «PA BAILAR Dance School».
19:30 Χορευτικά από τον Εκπολιτιστικό και Εξωραϊστικό Σύλλογο Λούρου.
20:15 Ποιητική βραδιά με τίτλο «Στις μικρές στιγμές μας κρίνεται η ζωή μας…» Διοργάνωση Σύλλογος Περί Βιβλίου Πρέβεζας.

Κυριακή 24/03
19:00 Αφιέρωμα στον Άκη Πάνου από το Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας.
20:30 Παραδοσιακοί χοροί από τους: Εκπολιτιστικό και Εξωραϊστικό Σύλλογο Ν. Σαμψούντας «Η Αμισός», Πολιτιστικό Σύλλογο Αγίου Θωμά, Σύλλογο Ποντίων Αγίου Νικολάου Βόνιτσας, Χορευτικό Τμήμα του Δήμου Πρέβεζας και Χορευτικό Όμιλο Πρέβεζας.

Στην Εικαστική Έκθεση συμμετέχουν οι εξής: Ιουλία Κλαβανίδου, Ντίνα Δράκου, Βαγγέλης Τσώλης, Κώστας Πιέτας, Χρυσάνθη Μπάρκα, Δημήτρης Γιαννικόπουλος, Ηρακλής Διαμάντης, Δήμητρα Τσεγκελίδη, Χρήστος Σταύρακας, Φωτεινή Παππά