Για 3η χρονιά η ποδηλατική διαδρομή «Brevet Λευκάδας 200 km»

Ημερομηνία πραγματοποίησης: 09 Μαρτίου 2019 και ώρα 07:00

«Λευκάδα…η Ομηρική Ιθάκη…Το Στεριανό Νησί»

Για 3η συνεχή χρονιά και φέτος οι  Lefkas Randonneurs θα υλοποιήσουν στο Νησί της Λευκάδας και στη γείτονα Αιτωλοακαρνανία, τη διοργάνωση ποδηλατική διαδρομή μη ανταγωνιστικού χαρακτήρα – Brevet – διακοσίων χιλιομέτρων (200 km), που από το καλοκαίρι έχουν χαράξει, και η οποία έχει πιστοποιηθεί από την Γαλλική AUDAX – Audax Club Parisien, επίσης για 3η συνεχή χρονιά.

Η Δοκιμασία αυτή είναι ένα Brevet 200 km (περισσότερες πληροφορίες εδώ) και φέρει για φέτος την ονομασία «Λευκάδα…η Ομηρική Ιθάκη…Το Στεριανό Νησί» – Νυδρί Λευκάδας

Η όλη διοργάνωση στηρίζεται στον εθελοντισμό και στην ανιδιοτελή χορηγία των ντόπιων, Λευκαδιτών και μη.

Σας προσκαλούμε λοιπό το Σάββατο 9 Μάρτη 2019, 2 μέρες πριν την Καθαρά Δευτέρα, ώστε να συνδυάσετε την άθλησή σας με ένα τριήμερο διασκέδασης με την οικογένειά σας ή και με φίλους.

Το Σάββατο με τον τερματισμό στο Νυδρί θα εξελίσσεται, από τις 17:00 και μέχρι τις 18:30 περίπου, το τοπικό καρναβάλι.

Την Κυριακή το απόγευμα στις 17:00 θα γίνει παρέλαση αρμάτων και πεζοπόρων τμημάτων στη Χώρα (μέσα στην πόλη της Λευκάδας) …και γιατί όχι την Καθαρά Δευτέρα, σε πολλά σημεία της Λευκάδας, μπορείτε να απολαύσετε τα Κούλουμα και το πέταγμα του Χαρταετού.

Στη σελίδα μας για το Brevet μπορείτε να βρείτε τηλέφωνα για κρατήσεις δωματίων, σε οικονομικές τιμές για το συγκεκριμένο τριήμερο.

Όπως πέρυσι και πρόπερσι, έτσι και φέτος τη διοργάνωση στηρίζει ο Α.Σ. Φίλανδρος Λευκάδας.

Τονίζουμς ότι ψυχή της διοργάνωσης είναι οι εθελοντές μας και οι χορηγοί μας, τους οποίους ευχαριστούμε θερμά τόσο για πέρυσι και πρόπερσι, όσο και για φέτος.

Πληροφορίες μπορεί κάποιος να βρει στην ηλεκτρονική διεύθυνση diastasi.gr/athletism.

Λοιπόν έρθετε ή όχι στο Στεριανό Νησί μας, σας ευχόμαστε από την ανοιχτή λευκαδίτικη καρδιά μας, να περνάτε καλά και τα καλύτερα για τους γύρω σας!

Περισσότερες πληροφορίες
Περιγραφή για το BrevetΛευκάδας 200 km

Η διαδρομή ξεκινά όπως και τις προηγούμενες 2 χρονιές από το Νυδρί Λευκάδας που βρίσκεται στα Ανατολικά του νησιού και στο κέντρο. Κατευθυνόμαστε Νότια περνάμε από το χωριό Βλυχό  και στη συνέχεια (στα 4,2 km) αρχίζουμε να ανηφορίζουμε ακολουθώντας τον κεντρικό οδικό άξονα και στα 9,7 km, φτάνοντας στη διασταύρωση προς Σύβρο στρίβουμε δεξιά και στα 15 km έχουμε φτάσει στο Σύβρο. Από εκεί συνεχίζουμε κατηφορίζοντας προς το χωριό Βασιλική όπου βρίσκεται στα 22 km, από την εκκίνηση. Συνεχίζουμε μέχρι τον οικισμό Πόντι στα 23,25 km όπου και κάνουμε αναστροφή. Στην επιστροφή περνάμε μέσα από το χωριό της Βασιλικής (25,4 km) και συνεχίζοντας περνά από τα χωριά Κοντάραινα (29,0 km) και Μαραντοχώρι (30,8 km).

Στα 35,80 km, ξεκορφίζοντας, φτάνουμε στη διασταύρωση που πάει για το χωριό Σύβρος, με τη διαφορά ότι τώρα κατευθυνόμαστε προς το Βλυχό 42 km κατόπιν στα 45,5 km φτάνουμε στο κέντρο του Νυδρίου. Από εκεί και μετά περνάμε από τα χωριά Περιγιάλι (47,5 km), Νικιάνα (52,5 km), Λυγιά (56,0 km), Καρυώτες (57,5 km) και φτάνουμε στη Λευκάδα (61,5 km) όπου υπάρχει σταθμός τροφοδοσίας. Περνάμε την πλωτή Γέφυρα Λευκάδας Άγια Μαύρα και φθάνουμε στα 72 km  στο χωριό Άγιος Νικόλαος Αιτωλοακαρνανίας. Συνεχίζοντας στα 77 km συναντάμε ένα βενζινάδικο (AEGEAN), εκεί υπάρχει μια διασταύρωση (διασταύρωση Αγίου Κωνσταντίνου) όπου στρίβουμε δεξιά με κατεύθυνση προς το χωριό Πάλαιρος (στο δρόμο αυτόν προσοχή πιθανόν να συναντήσουμε σκυλιά). Στα 81 km στη διασταύρωση στρίβουμε πάλι δεξιά προς Πάλαιρο, στην οποία φτάνουμε στα 90 km, ενώ στα 91,7 km φτάνουμε στην όμορφη παραλία – λιμανάκι της Παλαίρου. Από εκεί συνεχίζουμε νότια και κάπου στα 109 km με 110 km, βρισκόμαστε απέναντι από το νησάκι Κάλαμος και μέσα στο παραθαλάσσιο ψαροχώρι Μύτικας, όπου είναι και το σημείο ελέγχου – Control Point. Κάνοντας, πραγματικά τον γύρο του χωριού Μύτικας, ξεκινάμε για την επιστροφή.

Περνώντας πάλι από την Πάλαιρο στα 129 km συνεχίζουμε με προορισμό την Βόνιτσα στα 145,5 km και από εκεί προχωρούμε προς το Αεροδρόμιο του Ακτίου 159 km  όπου και κάνοντας αναστροφή επιστρέφουμε  και στο 163,7 km στρίβουμε δεξιά σε μικρότερο και με πολύ λιγότερη κυκλοφορία ασφαλτοστρωμένο μικρό δρόμο που μας οδηγεί στο χωριό Άγιος Νικόλαος 169 km. Από εκεί φτάνουμε στην πλωτή Γέφυρα Λευκάδας Άγια Μαύρα 178 km. Αμέσως αφού βγούμε από τη γέφυρα στρίβουμε δεξιά και κάνουμε αριστερόστροφα το γύρο της Λιμνοθάλασσας της Λευκάδας. Φτάνουμε στη Λευκάδα, 185 km, και από εκεί συνεχίζουμε για τον τερματισμό, προς το Νυδρί 202 km. Συνάντηση στο Παραδοσιακό Καφενείο, το οποίο ανοίγει μόνο για τη διοργάνωση του Brevet, δίπλα ακριβώς από το Πρακτορείο ΠΡΟΠΟ .

για τους Lefkas Randonneurs
Γαζής Απόστολος-Γεράσιμος

facebook event

Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα και κείμενο