Κακοκαιρία – Άρτα: Κατέρρευσε γέφυρα στο Κομπότι με τις εικόνες στο σημείο να προκαλούν δέος

Η κακοκαιρία συνεχίζει να προκαλεί προβλήματα και καταστροφές στην Άρτα. Μια πολύπαθη γέφυρα κατέρρευσε το απόγευμα, ενώ νωρίτερα δύο σπίτια είχαν υποστεί ζημιές από κατολίσθηση…

Έκλεισε ο δρόμος προς την παλιά Εθνική Οδό, στο Κομπότι στην Άρτα μετά από κατάρρευση γέφυρας στην περιοχή. Τμήμα της ίδιας γέφυρας είχε καταρρεύσει και πάλι το 2015 σε συνθήκες έντονων καιρικών φαινόμενων.

Ο δρόμος δεν εξυπηρετεί οικισμούς αλλά κατά κύριο λόγο αγροτικές περιοχές κι έτσι δεν υπάρχουν αποκλεισμοί, καθώς υφίστανται και εναλλακτικές οδοί. Δείτε στο επόμενο βίντεο τι είχε συμβεί πριν από 7 χρόνια, όταν είχε καταρρεύσει τμήμα της ίδιας γέφυρας στην Άρτα.

Η γέφυρα είχε αποκατασταθεί ωστόσο ένα μέρος της υποχώρησε και πάλι μετά την σφοδρή και συνεχόμενη βροχόπτωση των τελευταίων ωρών. Η κακοκαιρία GAIA δοκιμάζει την Άρτα και την Ήπειρο συνολικά από νωρίς το πρωί. Ευτυχώς δεν σημειώθηκαν τραυματισμοί.

Η κακοκαιρία GAIA έφερε και μια μεγάλη κατολίσθηση που χτύπησε τους Μελισσουργούς στην Άρτα. Οι κάτοικοι του χωριού παραμένουν ανάστατοι, με δύο από τα σπίτια να έχουν υποστεί σοβαρότατες ζημιές. Σοβαρές ζημιές έχει υποστεί και το κεντρικό βάθρο πεζογέφυρας στα Τζουμέρκα, κοντά στο γεφύρι της Πλάκας, καθώς φούσκωσε το Ραφτανίτικο ποτάμι στα Γιάννενα. Η γέφυρα για το επόμενο χρονικό διάστημα θα παραμείνει κλειστή μέχρι τη νέα ενημέρωση.

Από την Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Ηπείρου έχει ενημερωθεί ήδη το ΙΓΜΕ και κλιμάκιο επιστημόνων πραγματοποίησε την Δευτέρα αυτοψία ώστε στη συνέχεια να προτείνει τα κατάλληλα μέτρα.

πηγή