Τουρισμός ύπνου | Το νέο κόνσεπτ της Hilton για τη νέα ανερχόμενη τάση στα ταξίδια

Ο τουρισμός ύπνου είναι η νούμερο 1 ανερχόμενη τάση στα ταξίδια, όπως προκύπτει από την έκθεση της Hilton, 2024 Trends Report, η οποία εντόπισε ότι ο πρώτος λόγος για τον οποίο όλες οι γενιές επιθυμούν να ταξιδέψουν αυτή τη χρονιά είναι για να ξεκουραστούν και να φορτίσουν μπαταρίες. Μάλιστα, ορισμένοι ταξιδιώτες προγραμματίζουν με τέτοιο τρόπο το ταξίδι τους ώστε να περιστρέφεται γύρω από τον ύπνο.

Ο τουρισμός ύπνου αναδείχθηκε για πρώτη φορά στις ταξιδιωτικές τάσεις το 2023 και η διάδοσή του επιταχύνεται αυτή τη χρονιά, με την πιο πρόσφατη έκθεση του Global Wellness Institute να αναφέρει ότι ο τουρισμός ευεξίας αποτελεί μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες μορφές τουρισμού που εκτιμάται ότι μέχρι το 2027 θα αποτιμάται σε 1,4 τρισ. δολάρια ΗΠΑ.

Η Hilton, σε μια προσπάθεια να ανταποκριθεί στην τάση αυτή και με αφορμή την επέτειο του Εθνικού Μήνα Ύπνου (Μάρτιος), θα συμβουλευτεί την επιστήμονα ύπνου Δρ. Rebecca Robbins για το πώς μπορεί να ηγηθεί της βιομηχανίας στην παροχή της καλύτερης δυνατής νυχτερινής ξεκούρασης σε όλα τα ξενοδοχεία της.

Η πρωτοβουλία αυτή περιλαμβάνει το λανσάρισμα των Sleep Retreats στο Grand Wailea, A Waldorf Astoria Resort, με δυνατότητα επέκτασής τους σε νέες αγορές τους ερχόμενους μήνες.

Η Δρ. Rebecca Robbins θα βοηθάει τους επισκέπτες της Hilton να ξεκουράζονται μέσα από μια σειρά μοναδικών Retreat, με το πρώτο να λανσάρεται στο Grand Wailea, A Waldorf Astoria Resort’s Kilolani Spa στο Μάουι, ένα ολοκαίνουριο ανοικτό πολυτελές σπα με διακόμηση από τη φύση της Χαβάης.

Τα Sleep Retreats της Hilton προσφέρουν ένα ταξίδι στην επιστήμη και την πρακτική του ξεκούραστου και αναζωογονητικού ύπνου. Οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε μια σειρά δραστηριοτήτων των οποίων θα ηγείται η κ. Robbins, όπως συζητήσεις, στρατηγικές και διαλογισμοί με έμφαση στην αναβάθμιση της ποιότητας του ύπνου.

Πέρα από τις υπηρεσίες σπα που αναπτύχθηκαν για την αντιμετώπιση του jet lag, τη βελτιστοποίηση του κιρκάδιου ρυθμού και την απελευθέρωση ορμονών που ενισχύουν τον ύπνο, τα προγράμματα περιλαμβάνουν διαλέξεις με επίκεντρο την επιστήμη της ξεκούρασης, καλύπτοντας θέματα όπως τα θεμέλια της μηχανικής του ύπνου και οι διαταραχές ύπνου. Τα retreat προσφέρουν επίσης υγιεινά γεύματα που προάγουν τον ύπνο και ευκαιρίες για τους επισκέπτες να σχεδιάσουν ένα εξατομικευμένο πρόγραμμα ύπνου, διασφαλίζοντας ότι κάθε επισκέπτης φεύγει με τις γνώσεις και τις πρακτικές που χρειάζεται για να βελτιώσει την καθημερινότητά του.

*Εικόνα εξωφύλλου: Kilolani Spa στο Grand Wailea, A Waldorf Astoria Resort

πηγή