Προβολή ταινιών μικρού μήκους στην Κινηματογραφική Λέσχη Πρέβεζας

Η Κινηματογραφική Λέσχη Πρέβεζας σας προσκαλεί στην προβολή ταινιών μικρού μήκους την Τετάρτη 31 Ιανουαρίου στις 20.30 στο Πολιτιστικό Κέντρο Πρέβεζας με ελεύθερη είσοδο. Οι γαλλικές ταινίες προβάλλονται με την υποστήριξη του Γαλλικού Ινστιτούτου. Θα ακολουθήσει η κοπή της πίτας της Κινηματογραφικής Λέσχης.

Λίγα λόγια για τις ταινίες που θα προβληθούν

«’Alacarte»

Μαύρηκωμωδία, 12’, 2021

Σενάριο Σκηνοθεσία: Ταξιάρχης Δεληγιάννης, Βασίλης Τσιουβάρας

Ο Υπουργός Υγείας σε μια καλά στημένη ραδιοφωνική συνέντευξη. Τιθα μπορούσε να πάει λάθος;

Ο Υπουργός Υγείας είναι καλεσμένος σε μια lifestyle ραδιοφωνικήεκπομπή, με στόχο την απόκρυψη ενός σκανδάλου που τον αφορά. Μαζίμε το δημοσιογράφο ακροβατούν στον “αέρα”, σε ένα σκοινί πουτεντώνει επικίνδυνα από τις αποκαλυπτικές αντιδράσεις των ακροατώνκαι τις πιέσεις των φαρμακευτικών και της κυβέρνησης.

«ByeBye»

Κωμωδία, 25’, 2021

Σενάριο- Σκηνοθεσία: AmélieBonnin

Μετά την αποφοίτησή του από το γυμνάσιο, ο Julien άφησε την πόλη του για να χτίσει μια καλύτερη ζωή στην πρωτεύουσα, αφήνοντας πίσω του τις αναμνήσεις του. Και μια μέρα, αναγκάζεται να επιστρέψει, και εκείνη την ημέρα οι αναμνήσεις του ξεπηδούν ανάμεσα σε δύο πακέτα με μπισκότα Pépito.

«Μια γυναίκα στη θάλασσα» (Unefemme à lamer)

Δράμα, 32’, 2022

Σκηνοθεσία: Céline Baril•

Αντί να απολαμβάνει τις διακοπές της σε μια γαλήνια χερσόνησο της Τουρκίας, η Άννα νιώθει κολλημένη σε μια περίεργη ταραχή, ενώ ο φίλος της, ο Τόμας, δεν φαίνεται να το προσέχει καθόλου. Αργότερα το απόγευμα, όταν ένα κοριτσάκι χάνεται ξαφνικά στην παραλία, η Άννα ξυπνά και αποφασίζει να πάει να τη βρει, παρά το άγνωστο και το σούρουπο.

«Malmousque»

Κωμωδία,26’,2021

Σκηνοθεσία: Ντοροτέ Σεμπά

Αστεία, βαθιά ανθρώπινη και αισιόδοξη, μια αληθινή καλοκαιρινή ιστορία για τη φιλία και την ομορφιά των συναισθημάτων, στην οποία το κοινό αφιερώνει τον χρόνο του, όπως οι χαρακτήρες της ταινίας, για να παρατηρήσει, να αγγιχθεί και να περιπλανηθεί.

Η Κινηματογραφική Λέσχη Πρέβεζας προβάλλει ταινίες με επίκεντρο τον άνθρωπο, την πολυπολιτισμικότητα του καιρού μας, τα έντονα κοινωνικά και πολιτικά ζητήματα που απασχολούν τις σύγχρονες κοινωνίες. Η Κινηματογραφική Λέσχη ανανεώνεται, καινοτομεί, δρα και αλληλοεπιδρά ως ζωντανός οργανισμός με φεστιβάλ και πολιτιστικούς συλλόγους.Ακολουθήστε την Κινηματογραφική Λέσχη Πρέβεζας στα socialmedia καθώς και στο blog της για να ενημερώνεστε για κάθε μας δράση.

Facebook :  @kileprevezas

Blogspot : kileprevezas.blogspot.com

Email : kileprevezas@gmail.com