Καλή χρονιά με την γαλλική κωμωδία “Αιματόσαρκα” στην Κινηματογραφική Λέσχη Πρέβεζας

Η Κινηματογραφική Λέσχη Πρέβεζας πιστή στην προβολή ταινιών με κινηματογραφικό χαρακτήρα και αισθητική, προβάλει την ταινία “Αιματόσαρκα”  σε σκηνοθεσία του Ζαν-Κριστόφ Μερίς αυτή την Τετάρτη 3 Ιανουαρίου 2024, στις 20.30 στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Πρέβεζας. Είσοδος ελεύθερη. Η προβολή γίνεται με την υποστήριξη του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος.

Λίγα λόγια για την ταινία “Αιματόσαρκα” 

Γαλλία, σήμερα. Ένα ζευγάρι συνταξιούχων με πολλά χρέη προσπαθεί να κερδίσει έναν διαγωνισμό χορού, όσο ο Υπουργός Οικονομικών κατηγορείται για φοροδιαφυγή, και μία έφηβη συναντά έναν σεξομανή, ενώ ένας νέος δικηγόρος προσπαθεί να ανέλθει στην κοινωνική κλίμακα. Τη στιγμή της αποκάλυψης, ο νικητής δε θα είναι απαραίτητα αυτός που περιμέναμε.

Ο σκηνοθέτης Ζαν Κριστόφ Μορίς

Μετά από σπουδές υποκριτικής, ο Ζαν Κριστόφ Μορίς ίδρυσε την εταιρεία Chiens de Navarre το 2005 και σκηνοθέτησε θεατρικές παραστάσεις. Τα έργα του έχουν γνωρίσει την αναγνώριση και την αποδοχή από κριτικούς και θεατές παγκοσμίως. Το 2013 σκηνοθέτησε την πρώτη του ταινία μεσαίου μήκους, με τίτλο Il est des Nôtres, για την οποία κέρδισε πολλά βραβεία. Το 2015 σκηνοθέτησε την πρώτη του ταινία μεγάλου μήκους, το Apnee, η οποία έκανε πρεμιέρα στην Εβδομάδα Κριτικής των Καννών το 2016. Ο Ζαν Κριστόφ ήταν πρωταθλητής κέρλινγκ (στο τοπικό πρωτάθλημα με τον όμιλο AS Pontivy) για τρία συναπτά έτη (το 2016, το 2017 και το 2018).

Φιλμογραφία

2013 Il est des nôtres

2016 Apnée

2021 Bloody Oranges

Συντελεστές

Σκηνοθεσία:

Ζαν-Κριστόφ Μερίς

Σενάριο:

Jean-Christophe Meurisse, Amélie Philippe, Yohann Gloaguen

Διεύθυνση φωτογραφίας:

Javier Ruiz-Gomez

Μοντάζ:

Flora Volpelière

Ήχος:

Lucas Héberlé

Ηθοποιοί:

Alexandre Steiger, Christophe Paou, Lilith Grasmug, Lorella Cravotta, Olivier Saladin, Fred Blin

Παραγωγή:

Rectangle Productions, Mamma Roman

Παραγωγοί:

Alice Girard, Marine Bergère, Romain Daubeach

Η Κινηματογραφική Λέσχη Πρέβεζας προβάλλει ταινίες με επίκεντρο τον άνθρωπο, την πολυπολιτισμικότητα του καιρού μας, τα έντονα κοινωνικά και πολιτικά ζητήματα που απασχολούν τις σύγχρονες κοινωνίες. Η Κινηματογραφική Λέσχη ανανεώνεται, καινοτομεί, δρα και αλληλοεπιδρά ως ζωντανός οργανισμός με φεστιβάλ και πολιτιστικούς συλλόγους. Ακολουθήστε την Κινηματογραφική Λέσχη Πρέβεζας στα social media καθώς και στο blog της για να ενημερώνεστε για κάθε μας δράση.

Facebook :  @kileprevezas

Blogspot : kileprevezas.blogspot.com

Email : kileprevezas@gmail.com