Π.Ε. Λευκάδας: Βραδιά Ποίησης και Μουσικής με τους Ηλία Λογοθέτη και Βασίλη Λέκκα τη Δευτέρα 28 Αυγούστου 2023

Η Περιφερειακή Ενότητα Λευκάδας, με τη συνεργασία της Πνευματικό Κέντρο Δήμου Λευκάδας, παρουσιάζει την παράσταση «Μια βραδιά στη Λευκάδα με ποίηση και μουσική», τη Δευτέρα 28 Αυγούστου 2023 και ώρα 9:00 μ.μ., στο Κηποθέατρο «Άγγελος Σικελιανός».

Μια ατμοσφαιρική παράσταση λόγου και μουσικής, με ελεύθερη (δωρεάν) είσοδο και πρωταγωνιστές, στην απαγγελία τον σπουδαίο ηθοποιό Ηλία Λογοθέτη, που γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Λευκάδα, πλαισιωμένο από τις Μαρία Ζαχαρή και Λουκία Κατωπόδη, και τη μοναδική φωνή του Βασίλη Λέκκα στο τραγούδι.

«Το βράδυ της ερχόμενης Δευτέρα, δυο μέρες πριν την κορύφωση της δεύτερης Αυγουστιάτικης πανσελήνου, το Νησί των Ποιητών θα πλημμυρίσει με ποιήματα και μελωδίες σπουδαίων σύγχρονων ποιητών και μουσικοσυνθετών της Λευκάδας και της Ελλάδας.

Σικελιανός, Ελύτης, Ρίτσος, Σεφέρης, Αναγνωστάκης, Χατζιδάκις, Θεοδωράκης, Μικρούτσικος, είναι μερικοί από αυτούς που συνθέτουν τον καμβά αυτής της σπουδαίας περιπλάνησης στο ποιητικό και μουσικό σύμπαν, με ‘οδηγούς’ το δικό μας Ηλία Λογοθέτη στην απαγγελία και τον μεγάλο ερμηνευτή Βασίλη Λέκκα στο τραγούδι, πλαισιωμένους από σπουδαίους Λευκαδίτες.

Για εμάς ο Πολιτισμός είναι βασικό στοιχείο του DNA της Λευκάδας και σημαντικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα του τόπου μας. Με πληθώρα έργων αποκατάστασης και συντήρησης σημαντικών μνημείων, με την κατασκευή Πολιτιστικού Κέντρου, αλλά και μέσα από εμπνευσμένες καλλιτεχνικές και αθλητικές δράσεις, συμβάλλουμε αποτελεσματικά στην προστασία και ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και δημιουργούμε συνθήκες κοινωνικής και πολιτισμικής ανάπτυξης» αναφέρει σχετικά ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας, Ανδρέας Κτενάς.

Στη βραδιά θα διαβαστούν ποιήματα των Οδυσσέα Ελύτη, Γιάννη Ρίτσου, Γιώργου Σεφέρη, Τάσου Λειβαδίτη, Μανώλη Αναγνωστάκη, Ναζίμ Χικμέτ, Αττίλα Γιόζεφ, Άγγελου Σικελιανού, Νάνου Βαλαωρίτη, Μιλτιάδη Μαλακάση, Στέφανου Μεσσίνη, Βιβής Κοψιδά και Ηλία Γεωργάκη, ανάμεσα σε μελωδίες και τραγούδια των Μίκη Θεοδωράκη, Μάνου Χατζιδάκη, και Θάνου Μικρούτσικου, αλλά και πρωτότυπη μουσική του Σπύρου Γλένη.

Στο πιάνο ο ταλαντούχος Γιώργος Σάλταρης, ενώ το συντονισμό της εκδήλωσης θα κάνει ο Απόστολος Καγκελάρης.