Mark Tanzer: Επείγουσες δράσεις για την κλιματική αλλαγή, πριν έρθουν μέτρα που θα κάνουν πιο ακριβά τα ταξίδια

Η τουριστική βιομηχανία πρέπει να αντιμετωπίσει την κλιματική αλλαγή με επείγουσες δράσεις όπως όταν βρίσκεται σε κατάσταση κρίσης και εκτάκτου ανάγκης. Αυτό δήλωσε ο επικεφαλής της Ένωσης Βρετανών Τουριστικών Πρακτόρων (ΑΒΤΑ) Mark Tanzer, μιλώντας στο συνέδριο της Abta Travel Matters στο Λονδίνο την Τετάρτη.

Ο Mark Tanzer ζήτησε και την κινητοποίηση της κυβέρνησης, δημιουργώντας γέφυρες επικοινωνίας με την ΕΕ μετά το Brexit.

«Πρέπει να δούμε τη βιωσιμότητα ως απολύτως κρίσιμη ανάγκη και πρέπει να προχωρήσουμε πιο γρήγορα», τόνισε ο επικεφαλής της ABTA, προειδοποιώντας ότι εάν αυτό δεν συμβεί οι κυβερνήσεις θα αρχίσουν να επιβάλλουν φόρους στα ταξίδια και γενικά να λάβουν μέτρα, που θα κάνουν τις διακοπές πιο ακριβές

Ο κ.Tanzer περιέγραψε τον στόχο για πτήσεις με μηδενικό αποτύπωμα άνθρακα ως καθοριστικό βήμα στη συμβολή της τουριστικής βιομηχανίας για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, «Οι πρώτες δοκιμαστικές πτήσεις με καύσιμο υδρογόνου βρίσκονται σε εξέλιξη. Ένα εργοστάσιο βιώσιμων αεροπορικών καυσίμων είναι σε λειτουργία και άλλα πέντε πρόκειται να τεθούν σε λειτουργία», ανέφερε, προσθέτοντας: Όμως, πρέπει να επιταχύνουμε τον ρυθμό των επενδύσεων που θα φέρουν τη βιωσιμότητα και να θέσουμε τους εαυτούς μας σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. “Το κάναμε κατά τη διάρκεια του Covid, οπότε ξέρουμε ότι είναι δυνατό”, είπε χαρακτηριστικά.

πηγή