Tripadvisor: Αυτά είναι τα 13 Ελληνικά ξενοδοχεία που σάρωσαν στα βραβεία Travelers’ Choice Awards για το 2023

Δεκατρία Ελληνικά ξενοδοχεία είναι ανάμεσα στα καλύτερα στον κόσμο για το 2023, σύμφωνα με τα αποτελέσματα των βραβείων Travelers’ Choice Awards που απονέμει κάθε χρόνο η μεγαλύτερη ταξιδιωτική πλατφόρμα στον κόσμο, Tripadvisor.

Τα βραβεία στην κατηγορία των καλύτερων ξενοδοχείων για το 2023, διακρίνονται σε διαφορετικές κατηγορίες, ανάλογα με το είδος φιλοξενίας, και απονέμονται στα ξενοδοχεία που συγκεντρώνουν τις καλύτερες κριτικές από ταξιδιώτες από όλο τον κόσμο.

Ειδικότερα, τα 13 Ελληνικά ξενοδοχεία που απέσπασαν ευρωπαϊκές και παγκόσμιες διακρίσεις, είναι τα ακόλουθα:

  • Το Ikos Dassia στην Κέρκυρα και το Ikos Aria στην Κω, βρίσκονται ανάμεσα στα κορυφαία ξενοδοχεία στον κόσμο, στις θέσεις 8 και 15 αντίστοιχα, ενώ στην αντίστοιχη Ευρωπαϊκή κατάταξη, εντοπίζονται στις θέσεις 3 και 6, ενώ στην 11η θέση εμφανίζεται και το Ikos Olivia.
  • Στην κατηγορία των καλύτερων All-Inclusive ξενοδοχείων, δεύτερο καλύτερο ξενοδοχείο στον κόσμο αναδεικνύεται το Ikos Dassia, έκτο το Ikos Aria, δωδέκατο το Ikos Olivia και δέκατο έκτο το Ikos Oceania στα Νέα Μουδανιά. Στην ίδια κατηγορία, καλύτερο στην Ευρώπη για το 2023 αναδεικνύεται το Ikos Dassia και ακολουθούν στην 5η θέση το Ikos Aria, στην έκτη θέση το Ikos Olivia, στην έβδομη το Ikos Oceania, στη δέκατη τέταρτη το Cactus Royal Spa & Resort στην Κρήτη και στην δέκατη ένατη το Porto Bello Royal στην Κω.
  • Tα ξενοδοχεία Ιkos μονοπώλησαν και τα βραβεία στην κατηγορία πολυτελείας, με το Ikos Dassia και το Ikos Aria να βρίσκονται στην 3η και 10η θέση της παγκόσμιας κατάταξης αλλά και στην 1η και τέταρτη θέση της αντίστοιχης ευρωπαϊκής. Επιπλέον, το Ikos Olivia βρέθηκε στην 11η θέση των καλύτερων πολυτελών ξενοδοχείων στην Ευρώπη.
  • Στην κατηγορία οικογενειακών ξενοδοχείων, το Sani Club αναδείχθηκε ως το ένατο καλύτερο στον κόσμο για το 2023 καθώς και το πέμπτο καλύτερη στην Ευρώπη, ενώ το Adrina Resort & Spa στη Σκόπελο ως το 18ο καλύτερο Ευρωπαϊκό της ίδιας κατηγορίας.
  • Το Ikos Dassia αναδείχθηκε επίσης τρίτο καλύτερο ξενοδοχείο στον κόσμο, στην κατηγορία των ξενοδοχείων σπα, ενώ στην 18η θέση της ίδιας κατάταξης εντοπίζεται το Atrium Palace Thalasso Spa Resort & Villas στη Ρόδο.
  • Στα καλύτερα μικρά ξενοδοχεία της Ευρώπης ανήκουν τρεις Ελληνικές μονάδες στη Σαντορίνη, το Anastasis Apartments & Spa (12η θέση), το Andronis Boutique Hotel (16η θέση) και το Aenaon Villas (19η θέση).
  • Τέλος, στην 25η θέση της Ευρωπαϊκής κατάταξης με τα καλύτερα B&B και Inn, αναδεικνύεται το Alexandros Studios & Apartments στην Πάρο.

Κείμενο: Χριστίνα Λαϊνοπούλου

Πηγή