Οι 10 πιο όμορφες φυσικές πισίνες της Ευρώπης – Οι δύο στην Ελλάδα

Δύο από τις πιο εντυπωσιακές φυσικές πισίνες της Ευρώπης βρίσκονται στην Ελλάδα, σύμφωνα με την ιστοσελίδα για την προώθηση του τουρισμού στην Ευρώπη, European Best Destinations

Μπορεί το καλοκαίρι να αναζητάμε χρυσές αμμουδιές και καταγάλανες θάλασσες, όμως οι πισίνες της φύσης κερδίζουν τις εντυπώσεις με την άγρια ομορφιά τους, προσελκύοντας όσους αναζητούν πιο… ιδιαίτερα μέρη για τις βουτιές τους. Η ιστοσελίδα European Best Destinations συγκέντρωσε σε μια λίστα τις 10 ωραιότερες φυσικές πισίνες της Ευρώπης. Περιτριγυρισμένες από βράχια ή ακριβώς δίπλα στη θάλασσα, αυτές οι «εναλλακτικές παραλίες» αποτελούν τοπία σπάνιας ομορφιάς. Μάλιστα, δύο από τις πιο εντυπωσιακές φυσικές πισίνες της λίστας βρίσκονται σε νησιά της Ελλάδας.


Γκιόλα, Θάσος

Οι βουτιές στην Γκιόλα, μια μαγευτική φυσική πισίνα δίπλα στη θάλασσα, γνωστή και ως «Δάκρυ της Αφροδίτης», είναι μια μοναδική εμπειρία που αξίζει να ζήσετε στη Θάσο. Πρόκεται για ένα μικρό θαύμα της φύσης, στην περιοχή Αστρίς, στα νοτιοανατολικά του νησιού, 40 χλμ. από το Λιμένα. Μόλις λίγα εκατοστά χωρίζουν την «πισίνα» από τη θάλασσα και τα γαλαζοπράσινα νερά της (βάθους 3 μέτρων) ανανεώνονται από τα κύματα.

Σαρακήνικο, Μήλος

Τη λίστα συμπληρώνουν φυσικές πισίνες από την Κροατία, την Τοσκάνη και το Λέτσε της Ιταλίας, την Ισλανδία, την Μαδέρα και τις Αζόρες της Πορτογαλίας και την Τουρκία.

Δείτε τις όλες εδώ!