“Which?” magazine: Στην κορυφή των ελληνικών νησιών, μαζί με την Κεφαλλονιά και τη Σκιάθο, η Λευκάδα

Το βρετανικό περιοδικό “Which” ζήτησε από τους αναγνώστες του να βαθμολογήσουν τα καλύτερα ελληνικά νησιά. Έτσι 1000 αναγνώστες του βαθμολόγησαν παραλίες, φαγητό και ποτό, διαμονή, τουριστικά ενδιαφέροντα, τοπία, αγορά, γαλήνη και ησυχία και εν τέλει “value for money” νησί. Και τα αποτελέσματα βγήκαν προξενώντας σε κάποιους εντύπωση. Κάποιοι όμως πιο υποψιασμένοι συμφώνησαν μαζί τους.

Συγκεκριμένα στην πρώτη τριάδα βρίσκεται η Κεφαλλονιά, η Λευκάδα και η Σκιάθος. Αντίθετα στην τελευταία θέση, ως πολύ ακριβή και με μεγάλη φασαρία βρίσκεται η Μύκονος!

Τα καλύτερα και τα χειρότερα ελληνικά νησιά

Greek islandDestination scoreBeachesFood & drinkAccommodationTourist attractionsSceneryShoppingPeace & quietValue for money
Kefalonia85%★★★★★★★★★★★★★★☆★★★☆☆★★★★★★★★☆☆★★★★★★★★★☆
Lefkada84%★★★★☆★★★★★★★★★★★★★☆☆★★★★☆★★★★☆
Skiathos84%★★★★★★★★★☆★★★★☆★★★☆☆★★★★★★★★☆☆★★★★☆★★★★☆
Crete83%★★★★☆★★★★★★★★★☆★★★★☆★★★★★★★★☆☆★★★★☆★★★★☆
Corfu82%★★★★☆★★★★★★★★★☆★★★☆☆★★★★★★★★☆☆★★★★☆★★★★☆
Kos80%★★★★☆★★★★★★★★★☆★★★☆☆★★★★☆★★★☆☆★★★★☆★★★★☆
Zakynthos79%★★★★☆★★★★☆★★★★☆★★☆☆☆★★★★☆★★☆☆☆★★★☆☆★★★★☆
Rhodes78%★★★★☆★★★★☆★★★★☆★★★★☆★★★★☆★★★☆☆★★★☆☆★★★★☆
Santorini73%★★★☆☆★★★★☆★★★★☆★★★☆☆★★★★★★★★☆☆★★☆☆☆★★★☆☆
Mykonos55%★★★☆☆★★★☆☆★★☆☆☆★★★☆☆★★☆☆☆★☆☆☆☆★★☆☆☆

Για τη Λευκάδα το βρετανικό περιοδικό γράφει συγκεκριμένα:

“Ένα ήρεμο, γεμάτο δέντρα νησί, με αξιαγάπητες απόκρημνες ακτές. Η ζωντανή πρωτεύουσά του, στην είσοδό της έχει ένα μεσαιωνικό κάστρο που κυκλώνεται από νερό. Μέσα στην πόλη, όμορφα σπίτια με βαμμένο το δεύτερο όροφο, χτισμένα σύμφωνα με τον βρετανικό αντισεισμικό κώδικα του 1825.

Στο Νυδρί νοικιάστε μια βάρκα και εξερευνήστε τα καταπράσινα νησάκια. Νότια, στη Βασιλική, οι σέρφερς μπορούν να πετάξουν στα κύματα του απογευματινού αέρα. Ή μπορείτε απλά να απλώσετε την πετσέτα σας στις παραλίες της δυτικής ακτής με τους απόκρημνους βράχους που ξεκινάνε από τον Μύλο, αμέσως μετά τον Άγιο Νικήτα και φτάνουν ως το συνταρακτικό Πόρτο Κατσίκι.

Στο πιο νότιο άκρο του νησιού υπάρχει το ακρωτήρι Λευκάτας με το διάσημο ηλιοβασίλεμά του. Είναι γνωστό και ως το “άλμα των εραστών” καθώς λέγεται ότι εκεί η αρχαία ποιήτρια Σαπφώ έδωσε τέλος στη ζωή της, αυτοκτονώντας από έρωτα.”