Αυτά είναι τα 3 ελληνικά ξενοδοχεία στη λίστα με τα 100 καλύτερα νέα ξενοδοχεία στον κόσμο

Τρία ελληνικά ξενοδοχεία περιλαμβάνει η λίστα του Travel + Leisure με τα 100 καλύτερα νέα ξενοδοχεία, που θα λειτουργήσουν το 2023 σε όλο τον κόσμο.

Τα επιλεγμένα ξενοδοχεία βρίσκονται σε 37 χώρες σε όλες τις ηπείρους και αντιπροσωπεύουν μια ποικιλία κατηγοριών, όπως αποδράσεις στην παραλία, πολυτέλεια σε προσιτές τιμές, θέρετρα ευεξίας, πολυτελή ξενοδοχεία πόλης και άλλα. Η λίστα του 2023 περιλαμβάνει 35 ξενοδοχεία στη Βόρεια Αμερική, 32 στην Ευρώπη, 13 στην Καραϊβική και την Κεντρική και Νότια Αμερική, 10 στην Αφρική και στη Μέση Ανατολή, 8 στην Ασία και 2 στην Αυστραλία.

Τα 100 ξενοδοχεία επιλέγονται κάθε χρόνο από μια ομάδα συντακτών και συνεργατών του Travel + Leisure, αφού αξιολογήσουν λεπτομερώς εκατοντάδες νέα και ανακαινισμένα ξενοδοχειακά ακίνητα σε όλο τον κόσμο. Για κάθε ξενοδοχείο, που επιλέγεται στα 100 καλύτερα, το Travel + Leisure προχωρά σε εξονυχιστικό έλεγχο ώστε να έχει πλέον τη δική του εγκυρότητα η τελική λίστα.

Ιδού ποια είναι τα τρία ελληνικά ξενοδοχεία:

 

Cali Mykonos – Μύκονος

Tο Cali Mykonos βρίσκεται στην παραλία του παραθαλάσσιου χωριού της Μυκόνου Καλαφάτης. Όπως σημειώνει το Travel + Leisure, η απομόνωση και η λιτή πολυτέλεια καθορίζουν το Cali Mykonos, ένα ευπρόσδεκτο αντίδοτο στη φήμη του νησιού για ολονύχτια πάρτι.

Οι 40 σουίτες και οι βίλες του καταλύματος είναι διάσπαρτες σαν κύβοι ζάχαρης κατά μήκος ενός απόμερου βράχου, στην πιο ήσυχη νοτιοανατολική πλευρά του νησιού. Ο σεφ Λευτέρης Λαζάρου, του οποίου το εστιατόριο Varoulko Seaside έλαβε το πρώτο αστέρι Michelin της Ελλάδας το 2002, επιβλέπει το μενού του Cali με φρέσκα μεσογειακά πιάτα.

Αντί για εκκωφαντικές μελωδίες DJ και στενές ξαπλώστρες, θα βρείτε τους περισσότερους επισκέπτες να κάνουν παρέα στην πισίνα υπερχείλισης του βράχου ή στον ιδιωτικό αμμώδη όρμο για  βουτιές, τονίζεται στο δημοσίευμα.

Cosme, a Luxury Collection Resort — Πάρος

Αυτό το παραθαλάσσιο boutique ξενοδοχείο με 40 σουίτες θέτει νέα πρότυπα για την Πάρο, όπου η πολυτέλεια συνήθως επιφυλάσσεται σε ιδιωτικές βίλες, αναφέρει το δημοσίευμα. Είναι σχεδιασμένο να αισθάνεται κανείς ότι είναι  προέκταση του κοντινού λιμανιού της Νάουσας. Τα ασβεστωμένα κτίρια είναι κατασκευασμένα με τοπική πέτρα και παριανό μάρμαρο — μιμούνται τα παραδοσιακά χωριά που είναι διάσπαρτα στο νησί.

Η διακόσμηση συνδυάζει τα καλύτερα της σύγχρονης και της αρχαίας Ελλάδας, με μια αφηρημένη τοιχογραφία να κυριαρχεί στο ηλιόλουστο λόμπι, τα κεντημένα στο χέρι μαξιλάρια και τις αντίκες που προέρχονται από τη Μεσόγειο.

Υπάρχει επίσης ένα υπαίθριο κατάστημα με concept, το Anthologist, με χειροποίητα ορειχάλκινα αντικείμενα τέχνης.

Μερικές σουίτες έχουν ιδιωτικές πισίνες. Οι πελάτες του ωστόσο περνούν το χρόνο τους στην πισίνα υπερχείλισης σε σχήμα μισοφέγγαρου ή κάτω από μια αχυρένια ομπρέλα στο ιδιωτικό beach club.

Ένα καταμαράν 40 ποδιών είναι διαθέσιμο για όσους θέλουν να κάνουν ένα γρήγορο ταξίδι στο νησί της Αντιπάρου.

Xenodocheio Milos — Αθήνα

Δεν πρέπει να προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι το φαγητό είναι το κύριο αξιοθέατο στο Ξενοδόχειο Μήλου, το οποίο άνοιξε στην ελληνική πρωτεύουσα στις αρχές του 2022, τονίζεται στο δημοσίευμα του Travel + Leisure, το οποίο συνεχίζει:

Είναι το πρώτο ξενοδοχείο από τον Κώστα Σπηλιάδη, ιδρυτή του ομίλου εστιατορίων Milos — θεωρείται ένα από τα κορυφαία ονόματα του Μεσογειακού καλού φαγητού.

Ο Σπηλιάδης, όπως αναφέρεται, κατηγοριοποιεί το νέο του ακίνητο ως το πρώτο «πολυτελές ξενοδοχείο γαστρονομίας» στην Ελλάδα και η έμφαση στο φαγητό είναι ξεκάθαρη από τη στιγμή που μπαίνεις στο κομψό κτίριο του 1880 λίγο πιο κάτω από την πλατεία Συντάγματος. Το κέντρο βάρους φυσικά δίδεται στην αιθέρια, φωτεινή και ευάερη τραπεζαρία στο ισόγειο.

Είναι ένα τέλειο σκηνικό για τον Σπηλιάδη αφού η ελληνική κουζίνα ανέκαθεν αφορούσε απλές παρασκευές και υλικά υψηλής ποιότητας. Ο συντάκτης εκθειάζει τις σαλάτες και τα φρέσκα λαχανικά, ψάρια και θαλασσινά που δοκίμασε- ακόμη και τα φρούτα, το ψωμί και το γλυκό που ήταν εξαιρετικά φρέσκα και πολύ γευστικά.

Το ξενοδοχείο διαθέτει 43 δωμάτια και σουίτες στον επάνω όροφο.

πηγή