Συνταγή για ταραμοσαλάτα από το βιβλίο της Εύης Βουτσινά “Λευκαδίτικα Μαγειρέματα”

Από την Καθαρά Δευτέρα που ξεκινάει η Σαρακοστή η ταραμοσαλάτα γίνεται το κατ’ εξοχήν συνοδευτικό πιάτο των γευμάτων μας. Παρακάτω βλέπουμε τη συνταγή που βρίσκουμε στο βιβλίο της Εύης Βουτσινά “Λευκαδίτικα Μαγειρέματα”:

Υλικά

-50 γραμμ. καλό ταραμά
-χυμό από 2 ζουμερά λεμόνια
-200 ml ελαιόλαδο

Διαδικασία

Εδώ έχουμε μόνο 3 υλικά: ταραμά, λεμόνι και λάδι και όλο το ζήτημα παίζεται στην τέχνη του χτυπήματος. Γίνεται αφράτη, ιδιαίτερα αν τη φτιάξουμε με το μπλέντερ ή την κουζινομηχανή. Το λεμόνι είναι θέμα γούστου. Η αναλογία που δίνεται εδώ είναι μέσος όρος περίπου. Τη σερβίρουμε με φέτες από ωμό κρεμμύδι.

Το βιβλίο της Εύης Βουτσινά κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Fagotto books στα ελληνικά και στα αγγλικά και μπορείτε να το αγοράσετε εδώ!