Άδειες για 2 πλωτές εξέδρες σε Κέρκυρα και Λευκάδα

Άδειες για 2 πλωτές εξέδρες σε Κέρκυρα και Λευκάδα

Δύο άδειες για πλωτές εξέδρες εγκρίθηκαν από τους αρμόδιους φορείς, προς τοποθέτηση σε θαλάσσιες περιοχές της Κέρκυρας και των Συβότων Λευκάδας.

Ειδικότερα, η Γενική Γραμματεία Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων, ενέκρινε την τοποθέτηση πλωτής εξέδρας, συνολικού εμβαδού 24,75 τ.μ. στη θαλάσσια περιοχή Γυαλισκάρι Γιμαρίου της Κέρκυρας, για λογαριασμό του κ. MARTIN JOHN BOWEN και της κας ELEANOR EVELYN BOWEN, με σκοπό την πρόσδεση σκαφών, για εποχιακή χρήση μέχρι 6 μηνών. Η πρόσβαση από και προς την πλωτή εξέδρα, θα γίνεται μέσω διαδρόμου σύνδεσης συνολικής επιφάνειας 3,40 τ.μ. με απλή έδραση στο βυθό.

Σημειώνεται ότι σε περίπτωση ανεύρεσης αρχαίων ή πολιτιστικής φύσης αντικειμένων κατά την διάρκεια των εργασιών τοποθέτησης της πλωτής εξέδρας, οι υπεύθυνοι του έργου οφείλουν να τις διακόψουν και να ειδοποιήσουν αμέσως την Εφορεία Εναλίων Αρχαιοτήτων, προκειμένου να προβεί σε ενέργειες των αρμοδιοτήτων της.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων, ενέκρινε την τοποθέτηση πλωτής εξέδρας συνολικού εμβαδού 112,76 τ.μ. στη θαλάσσια περιοχή Συβότων Λευκάδας, με σκοπό την χρήση της για την πρόσδεση σκαφών, για λογαριασμό του κ. Φατούρου Ιωάννη του Σπυρίδωνος, για εποχιακή χρήση μέχρι 6 μηνών. Η πρόσβαση από και προς την πλωτή εξέδρα, θα γίνεται μέσω διαδρόμου σύνδεσης συνολικής επιφάνειας 4,20 τ.μ. με απλή έδραση στο βυθό.

Σημειώνεται ότι δεν επιτρέπεται η χρήση της πλωτής εξέδρας για εγκατάσταση και λειτουργία εστιατορίων ή κέντρων αναψυχής, ούτε δύναται να εξυπηρετεί θέσεις μόνιμου ελλιμενισμού σκαφών ή διαφημιστικούς σκοπούς.

Κειμενο: Σοφία Κοντογιάννη

πηγή