Τοποθετήθηκαν SEATRAC στη Λίμνη Λυγιάς και στο Μικρό Γιαλό Πόρου στη Λευκάδα (βίντεο)

Η Περιφερειακή Ενότητα Λευκάδας ολοκλήρωσε την εγκατάσταση, και πλέον βρίσκονται σε πλήρη λειτουργία, δύο (2) συστήματα SEATRAC για την ασφαλή και αυτόνομη εισόδο-εξόδο στη θάλασσα των Ατόμων με Αναπηρία (ΑμεΑ) ή περιορισμένη κινητικότητα (ηλικιωμένοι, έγκυες, τραυματίες, κλπ.), στις παραλίες «Μικρός Γιαλός» στον Πόρο και «Λίμνη» στη Λυγιά.

«Παρών» κατά τις εργασίες συναρμολόγησης, τοποθέτησης, συντήρησης και ελέγχου των δύο SEATRAC από συνεργείο της κατασκευάστριας εταιρείας ΤΟΒΕΑ και ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας, Ανδρέας Κτενάς, ο οποίος μετά την ολοκλήρωση της εγκατάστασης δήλωσε:

«Μια από τις μεγαλύτερες απολαύσεις, που όλοι εμείς θεωρούμε αυτονόητη, η αυτόνομη πρόσβαση στη θάλασσα και η χαρά του μπάνιου, για άτομα με μειωμένη κινητικότητα ή αναπηρία δεν είναι δεδομένη. Η Π.Ε. Λευκάδας στο πλαίσιο του κοινωνικού της ρόλου, έχει επιλέξει να διευκολύνει την αυτόνομη πρόσβαση αυτής της κατηγορίας συνανθρώπων μας, μέσω της εγκατάστασης βοηθητικών συσκευών SEATRAC σε όσες παραλίες είναι εφικτό, δημιουργώντας ένα δίκτυο αλληλεγγύης.

Φέτος, πετύχαμε οι προσβάσιμες παραλίες της Λευκάδας να είναι δύο κι αυτό μας κάνει ιδιαίτερα υπερήφανους. Έτσι λοιπόν, μετά τη Λίμνη Λυγιάς που έχει SEATRAC τα τελευταία χρόνια, πλέον ένα νέο SEATRAC τοποθετήθηκε στον Μικρό Γιαλό του Πόρου, σε μια εξαιρετική παραλία με ιδανικές συνθήκες πρόσβασης. Ο σχεδιασμό μας δεν σταματά και προσδοκούμε την επόμενη καλοκαιρινή περίοδο, την διεύρυνση του δικτύου σε επιπλέον παραλίες της Λευκάδας και του Μεγανησίου.

Ως Περιφερειακή Αρχή είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε τις παραλίες μας πιο ‘φιλικές’ και πιο ‘προσβάσιμες’ για όλους, αίροντας αποκλεισμούς και στερεότυπα χρόνων, και αναδεικνύοντας την κοινωνική ευαισθησία και την κουλτούρα φιλοξενίας του τόπου μας.».

Το SEATRAC είναι ενεργειακά αυτόνομο, καθώς τροφοδοτείται από φωτοβολταϊκό πάνελ, δεν αποτελεί μόνιμη εγκατάσταση, καθώς τοποθετείται στην παραλία στις αρχές της καλοκαιρινής περιόδου και απομακρύνεται το φθινόπωρο, και η χρήση του είναι ΔΩΡΕΑΝ για κατοίκους και επισκέπτες.

Για τη διευκόλυνση των χρηστών τηλεχειριστήρια SEATRAC έχουν δοθεί στους Προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων Λυγιάς και Πόρου, καθώς και σε κοντινές ξενοδοχιακές μονάδες και καταστήματα εστίασης.