15 από τα ομορφότερα μέρη της Ευρώπης

Η ιστοσελίδα του βρετανικού εκδοτικού κολοσσού DK έκανε λίστα με τα 15 από τα ομορφότερα μέρη της Ευρώπης. Και… μαντέψτε! Συμπεριλαμβάνει σε αυτά και κάποιο από την Ελλάδα. Και ξαναμαντέψτε! Ναι, είναι η Σαντορίνη.

Το μεγαλοπρεπές νησί των Κυκλάδων, η λευκή, ασβεστωμένη Σαντορίνη, διαθέτει παραλίες με κόκκινη, κίτρινη και μαύρη άμμο, ενώ παράλληλα έχει μέρη με την καλύτερη θέα ανάμεσα στα ελληνικά νησιά, ισχυρίζεται ο συντάκτης του DK. Για να προσθέσει ότι ο μύθος που θέλει το ελληνικό νησί να είναι χτισμένο πάνω στη χαμένη Ατλαντίδα δίνει επιπλέον πόντους στη μαγεία του.

Πάμε να δούμε μερικές από τις υπόλοιπες επιλογές της ιστοσελίδας.

Cinque Terre, Ιταλία

Manarola village, rocks and sea at sunset. Cinque Terre, Italy. Credit: iStock: StevanZZ

Τα πανέμορφα κτίρια των πέντε χωριών Cinque Terre είναι χτισμένα πάνω στους γκρεμούς της Ιταλικής Ριβιέρας. Ειδυλλιακό με όλη τη σημασία της λέξης το χωριό Manarola, το οποίο είναι και το παλιότερο όλων. Συνδέεται με το Riomaggiore με την πασίγνωστη Via del amore.

Bruges, Βέλγιο

Canals of Bruges. Credit: Dreamstime.com Tomas1111

Αυτή η πανέμορφη πόλη στο βορειοδυτικό Βέλγιο, μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της Unesco, μαγεύει τον επισκέπτη με τους μεσαιωνικούς της δρόμους, τα κανάλια της και την καλλιτεχνική της σκηνή. Οι λάτρεις της γαστρονομίας θα απολαύσουν την παγκόσμιας κλάσης σοκολάτα και το εξαιρετικό φαγητό.

Coastal path with hydrangea in Sao Miguel, Azores Islands. Credit: Dreamstime.com: Pere Sanz

Καταγάλανα νερά, καταπράσινες κοιλάδες και μικροσκοπικά ψαροχώρια χαρακτηρίζουν τα όμορφα νησιά των Αζορών της Πορτογαλίας. Το Σάο Μιγκέλ ή “Πράσινο νησί” όπως λέγεται, είναι το μεγαλύτερο αυτών και ταυτόχρονα το πιο δημοφιλές. Φροντίστε κατά την επίσκεψή σας να απολαύσετε τη θέα των δίδυμων λιμνών Lagoas Sete Citades από το Vista do Rei.

Fairy Pools, Isle of Skye, Σκωτία

Fairy Pools in Glen Brittle, Isle of Skye, Scotland. Credit: Dreamstime.com: Tomáš Bureš

Οι εκπληκτικές Fairy Pools (πισίνες των νεράιδων) στο νησί Σκάι της Σκωτίας, ανταποκρίνονται πλήρως στο όνομά τους. Τα υπέροχα γαλάζια νερά ξεχύνονται πάνα από τα βράχια σε ένα σύμπλεγμα από λίμνες και βάθρες. Πρόκειται για μια περιοχή ιδανική για πεζοπόρους και -για όποιον αντέχει τα παγωμένα νερά- για υπαίθριο κολύμπι.

The Lofoten archipelago, Νορβηγία

Aurora Borealis in Lofoten Archipelago. Credit: Dreamstime.com: Gutescu Eduard

Στα ονειρεμένα νησιά Lofoten θα δείτε ψαροχώρια ξεχασμένα από το χρόνο, μαγευτικά τοπία και θα δοκιμάσετε ορισμένα από τα πιο φρέσκα ψάρια της Νορβηγίας. Ταξιδεύοντας ανάμεσα σε αυτά τα υπέροχα νησιά ίσως απαθανατίσετε και το άφταστης ομορφιάς Βόρειο Σέλας.

Giethoorn, Ολλανδία

Giethoorn Village. Credit: Dreasmtime.com: Ekinyalgin

Μια από τις πιο όμορφες μικρές πόλεις της Ευρώπης, το Giethoorn είναι χτισμένο σε ένα ολάνθιστο κέντημα από κανάλια και γέφυρες. Οι δρόμοι εδώ είναι ανύπαρκτοι και η εξερεύνησή του μπορεί να γίνει με βάρκα ή με τα πόδια ανάμεσα στα γραφικά αχυρόσκεπα σπιτάκια.

Cliffs of Moher, Ιρλανδία

Cliffs of Moher. CreditL Dreamstime.com: Altezza

Ένα από τα πιο επισκέψιμα μέρη της Ιρλανδίας, τα Cliffs of Moher, φτάνουν σε ύψος τα 214 μέτρα. Οι λάτρεις της φύσης μπορούν να έρθουν σε επαφή με την πλούσια πανίδα κατά μήκος ενός από τα οργανωμένα μονοπάτια. Οι βράχοι είναι καταφύγιο για πολλά θαλασσοπούλια, όπως τα Puffin. Τέλος, μπορεί κανείς να αγναντέψει τον Ατλαντικό Ωκεανό από τον ιστορικό πύργο του O’ Brien.

Τη λίστα με τα πιο όμορφα μέρη της ηπείρου μας σύμφωνα με την ιστοσελίδα του DK συμπληρώνουν μέρη στην Τουρκία, την Ελβετία, τη Γαλλία (δύο μάλιστα με Παρίσι και Προβηγκία) καθώς και  η Ρώμη, η Βενετία και η Βαρκελώνη.

πηγή