Έκρηξη των ταξιδιών το καλοκαίρι δείχνουν οι αναζητήσεις στο Google | +27% έναντι του 2019 οι αναζητήσεις για νησιά και παραλίες

Έκρηξη των ταξιδιών το καλοκαίρι δείχνουν τα δεδομένα των αναζητήσεων στο Google, σύμφωνα με όσα ανέφεραν αξιωματούχοι της Alphabet, μητρικής εταιρείας της Google, κατά την παρουσίαση των εταιρικών αποτελεσμάτων του α’ τριμήνου στους αναλυτές.

Ιδού, λοιπόν, τα εντυπωσιακά στοιχεία των αναζητήσεων, που προμηνύουν έκρηξη ταξιδιών, όπως αναφέρονται στο Yahoo Finance:

  • Οι αναζητήσεις στο Google για παραλίες και νησιά αυξήθηκαν κατά 27% το πρώτο τρίμηνο σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του 2019.
  • Οι παγκόσμιες αναζητήσεις για διαβατήρια στο διαδίκτυο αυξήθηκαν επίσης κατά 80% και οι αιτήσεις για ταξιδιωτική ασφάλιση διπλασιάστηκαν.
  • Τα ερωτήματα για ενοικίαση καταλυμάτων για διακοπές αυξήθηκαν κατά 37%, έναντι της αντίστοιχης περιόδου το 2019. 

Ως προς τις βραχυπρόθεσμες μισθώσεις για διακοπές των Αμερικανών, έρευνα της Vacasa την προηγούμενη εβδομάδα αποκάλυψε ότι το 63% των Αμερικανών σχεδιάζει να ταξιδέψει αυτό το καλοκαίρι και το 85% αυτών των καλοκαιρινών ταξιδιωτών λέει ότι σχεδιάζει να κάνει περισσότερες διακοπές από ό,τι πέρυσι.

Εξακολουθούν, ωστόσο, να υπάρχουν κάποια εμπόδια στα ταξίδια, καθώς ένας στους τέσσερις Αμερικανούς αναφέρει ότι πιέζεται από τις υψηλές τιμές του φυσικού αερίου, ενώ το 20% παραμένει διστακτικό στα ταξίδια λόγω του φόβου για τον κορωνοϊό.

Στοιχεία από την Allianz Partners, εξάλλου, όπως έγραψε το Tornos News, δείχνουν ότι τα ταξίδια των Αμερικανών στην Ευρώπη αυτό το καλοκαίρι ενδέχεται να αυξηθούν έως και 600% σε σχέση με πέρυσι. Η αύξηση αυτή δεν θα οδηγήσει σε επίπεδα υψηλότερα από αυτά προ πανδημίας, όμως φαίνεται ξεκάθαρα ότι ο δρόμος προς την πλήρη ανάκαμψη γίνεται ομαλότερος.

Πηγή