WTTC: Απογείωση των κρατήσεων στα ενδοευρωπαϊκά ταξίδια το Πάσχα και το καλοκαίρι – Οι top προορισμοί

Πηγή φωτό: Pixabay

Από τη Χριστίνα Λαϊνοπούλου

Aύξηση άνω του 250% καταγράφεται στις ταξιδιωτικές κρατήσεις εντός Ευρώπης για διακοπές την περίοδο του Πάσχα, ενώ οι κρατήσεις για το καλοκαίρι μέχρι στιγμής παρουσιάζουν αύξηση 80% από τα επίπεδα του 2021.

Παράλληλα, τα επίπεδα κρατήσεων για ενδοευρωπαϊκά ταξίδια το Πάσχα και το καλοκαίρι του 2022 αναμένεται να είναι μειωμένα κατά 38% και 45% αντίστοιχα έναντι των επιπέδων προ πανδημίας.

Κατά το πρώτο τρίμηνο του 2022, τα ενδοευρωπαϊκά ταξίδια σημείωσαν άνοδο κρατήσεων κατά 275%, ενώ τα πιο πρόσφατα στοιχεία κρατήσεων δείχνουν ότι οι διεθνείς αφίξεις στους Ευρωπαϊκούς προορισμούς θα παρουσιάσουν αύξηση άνω του 280% έναντι των επιπέδων του 2021.

Η Ισπανία αναμένεται να είναι ο δημοφιλέστερος προορισμός των Ευρωπαίων ταξιδιωτών, με τις ενδοευρωπαϊκές αφίξεις στη χώρα κατά το πρώτο τρίμηνο του 2022 να διαμορφώνονται προς το παρόν στο +320% σε ετήσια βάση, με την Τουρκία να ακολουθεί στη δεύτερη θέση.

Αυτά αποκαλύπτει το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ταξιδιών και Τουρισμού, WTTC, το οποίο εκπροσωπεί τον παγκόσμιο ταξιδιωτικό και τουριστικό κλάδο, σε έρευνα που διενεργήθηκε από τον συνεργάτη του, ForwardKeys και παρουσιάστηκε στη διεθνή τουριστική έκθεση FITUR της Μαδρίτης αυτή την εβδομάδα.

Η Όμικρον επηρέασε την έναρξη της χρονάς, όμως καθώς ο αριθμός των κρουσμάτων κορυφώνεται και τα συμπτώματα παραμένουν ήπια, οι άνθρωποι επιστρέφουν και πάλι στις κρατήσεις διακοπών, δήλωσε η πρόεδρος και CEO του WTTC, Julia Simpson. Όπως υπογράμμισε η ίδια, προβλήματα έρχονται στην επιφάνεια όταν οι κυβερνήσεις απαντούν στις παραλλαγές με ταξιδιωτικούς περιορισμούς. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αναφέρει ότι το κλείσιμο των συνόρων δεν είναι αποτελεσματικό όταν η Όμικρον έχει ήδη επικρατήσεις στην κοινότητα και το μόνο που κάνει είναι να καταστρέφει την οικονομία και τα νοικοκυριά.

Σύμφωνα με τα τελευταία επιστημονικά δεδομένα, παρότι η Όμικρον τείνει να μεταδίδεται πιο εύκολα, είναι λιγότερη σοβαρή και οδηγεί σε λιγότερες νοσηλείες στα νοσοκομεία και θανάτους. Επομένως, καλούμε τις κυβερνήσεις να μειώσουν όλους τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς και να επιτρέψουν στους πλήρως εμβολιασμένους ταξιδιώτες να ταξιδεύουν ελεύθερα, δήλωσε η κ. Simpson.

Πηγή