Πάνω από 7000 ανακυκλώσιμα αντικείμενα συλλέχτηκαν από το βυθό της Λευκάδας το 2021

Ο Δήμος Λευκάδας σε συνεργασία με την Aegean Rebreath, το 2021 κατάφερε μέσω της λειτουργίας του Σταθμού Συλλογής Θαλάσσιων Απορριμμάτων, στο λιμάνι της Λυγιάς, να συλλέξει 7.676 ανακυκλώσιμα αντικείμενα, καθώς και 210kg δίχτυα. Η κατανομή των συλλεχθέντων υλικών είναι η εξής: 63% Πλαστικό – 28% Αλουμίνιο – 9% Γυαλί. Επιπλέον, μέσα από υποβρύχιους και παράκτιους καθαρισμούς, απομακρύνθηκαν από το θαλάσσιο περιβάλλον 5000kg δίχτυα και 6 σάκοι με μακρο/μικροπλαστικά.

Η προστασία του περιβάλλοντος, και δε του θαλάσσιου περιβάλλοντος που είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την ζωή μας, είναι σοβαρή υπόθεση για την δημοτική αρχή. Για τον λόγο αυτό γνωστοποιούμε και τα νούμερα που παρουσιάζουν μια ολοκληρωμένη εικόνα των έως τώρα αποτελεσμάτων μας στον παρακάτω πίνακα.

Είναι δέσμευση και υποχρέωσή μας η προστασία του περιβάλλοντος. Για τον λόγο αυτό, θα συνεχίσουμε να επεκτείνουμε τις δράσεις μας σε όλα τα επίπεδα, μέσα από την ευαισθητοποίηση, την ενημέρωση και την εκπαίδευση επαγγελματιών και πολιτών.

ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ