Ένας δρομέας εικονογραφεί τις μαραθώνιες διαδρομές που τρέχει και δημιουργεί μικρά έργα τέχνης

Από τη Νάγια Κωστιάνη

Ο Phil Thompson είναι επαγγελματίας εικονογράφος και ερασιτέχνης δρομέας. Έχει τρέξει κάμποσους μαραθώνιους στη ζωή του, ήταν όμως η πρώτη του μαραθώνια διαδρομή εκείνη που του έδωσε μια υπέροχη ιδέα, η οποία συνδύαζε τις δύο μεγάλες αγάπες του, το σκίτσο και το τρέξιμο: να δημιουργήσει έναν εικονογραφημένο χάρτη της διαδρομής.

cape horn illustration

Τρέχοντας στον μαραθώνιο του Σικάγο, ο Thompson θέλησε να βοηθήσει τους υπόλοιπους δρομείς να «ξαναζήσουν» την κούρσα και «να βοηθήσει όσους δεν τρέχουν να δουν τα σπουδαία μνημεία από την οπτική ενός δρομέα», όπως λέει ο ίδιος.

cape horn illustration

cape horn illustration

Μέσω του studio του, του Cape Horn Illustration, ο Thompson έχει σχεδιάσει πολλές μαραθώνιες διαδρομές, συμπεριλαμβανομένων εκείνων του Βερολίνου, του Τόκιο, της Βοστόνης και της Νέας Υόρκης. Κάθε εικονογραφημένος χάρτης έχει στόχο να περιλαμβάνει την ουσία της κάθε διαδρομής, από τα πιο διάσημα σημεία της μέχρι τα διάφορα τοπία που αντικρίζουν οι δρομείς, στο δρόμο τους για τον τερματισμό.

cape horn illustration

cape horn illustration

Και που ξέρετε, ακόμη κι αν δεν τρέχετε, μπορεί μια ματιά στους παρακάτω υπέροχους χάρτες του Thompson να σας δημιουργήσει τη λαχτάρα να βάλετε τα αθλητικά σας και να βγείτε στους δρόμους. Εναλλακτικά, αν θέλετε να μείνετε στο καλλιτεχνικό κομμάτι, μπορείτε να αγοράσετε τον χάρτη της αρεσκείας σας από εδώ.

cape horn illustration

cape horn illustration

 Πηγή