Ημερίδα «Τρία χρόνια Κέντρο Στήριξης Κοινωνικής Οικονομίας Λευκάδας»

Πρόσκληση σε Ημερίδα Τρία χρόνια Κέντρο Στήριξης Κοινωνικής Οικονομίας Λευκάδας

Η αλλαγή στο πεδίο της κοινωνικής οικονομίας στο νησί της Λευκάδας είναι εμφανής και το Κέντρο Στήριξης Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας (Κ.ΑΛ.Ο) «Social Value» διοργανώνει διαδικτυακή ημερίδα την Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου και ώρα 15.00 – 17.00 αναδεικνύοντας το σύνολο των πεπραγμένων του και τη δυναμική του τομέα της κοινωνικής επιχειρηματικότητας στη συνολικότερη ανάπτυξη του νησιού.

Όταν το 2019, το Κέντρο Στήριξης Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας (Κ.ΑΛ.Ο) «Social Value», ξεκίνησε τη λειτουργία του, στο νησί της Λευκάδας υπήρχε μόλις μια κοινωνική επιχείρηση. Σήμερα, σχεδόν τρία χρόνια μετά, οκτώ νέες κοινωνικές επιχειρήσεις έχουν ανθίσει καθώς το Κέντρο Στήριξης συνέβαλε καθοριστικά στη σύσταση και λειτουργία τους μέσω τη δημιουργίας των επιχειρηματικών πλάνων, marketing plan και την παροχή συμβουλευτικής σε όλα τα στάδια ίδρυσής τους.

Το Κέντρο Στήριξης Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας (Κ.ΑΛ.Ο) «Social Value», κατά τη διάρκεια της δημιουργικής του παρουσίας έχει συμβάλλει αποφασιστικά στην ενδυνάμωση του τομέα της κοινωνικής επιχειρηματικότητας στην ευρύτερη περιοχή, μέσα από δράσεις ενημέρωσης και κινητοποίησης αλλά και την παροχή συμβουλευτικής καθοδήγησης. Είναι αξιοσημείωτο ότι το Κέντρο Στήριξης έχει διοργανώσει περισσότερες από 20 δράσεις δημοσιότητας – εξωστρέφειας, παρέχοντας πληροφόρηση σε ενδιαφερόμενα άτομα και ομάδες για τη σημασία της κοινωνικής οικονομίας, το σχετικό θεσμικό και κανονιστικό πλαίσιο, πηγές χρηματοδότησης και την υπεραξία της κοινωνικής επιχειρηματικότητας. Συνολικά, 268 άτομα συμμετείχαν στις δράσεις ενδυνάμωσης, ενώ το προσωπικό του Κέντρου έχει διανείμει και έντυπο υλικό στην τοπική κοινωνία. Επιπλέον, επισημαίνεται ότι 48 ομάδες ενδιαφερόμενων ατόμων έχουν απευθυνθεί συνολικά στο Κέντρο προκειμένου να ενημερωθούν για την κοινωνική οικονομία και τη διαδικασία ίδρυσης κοινωνικών επιχειρήσεων.

Ζωντανά παραδείγματα επιτυχημένων πρακτικών, αναλύσεις σχετικά με το υφιστάμενο τοπίο αλλά και οδηγίες ανάπτυξης κοινωνικών επιχειρήσεων θα αναδειχτούν στην ημερίδα η οποία θα πραγματοποιηθεί μέσω zoom το μεσημέρι της Τετάρτης, 22 Δεκεμβρίου.

Δηλώσεις συμμετοχής:

Για να δηλώσετε συμμετοχή στην ημερίδα όπως αποστείλετε email στο kalo@equalsociety.gr με το όνομά σας γράφοντας στο θέμα: Ημερίδα Κέντρου Στήριξης ΚΑΛΟ Λευκάδας.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλέσετε στο 26453.02011.

Να σημειωθεί ότι το Κέντρο Στήριξης Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας «Social Value» στη Λευκάδα είναι ένα από τα επίσημα κέντρα που λειτουργούν σ’ όλη την Ελλάδα, υπό τη στήριξη του Υπουργείου Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων.