Π.Ε. Λευκάδας: Έναρξη εργασιών στο Γυμνάσιο Βασιλικής

Δελτίο Τύπου

Την έναρξη του έργου της επισκευής του Γυμνασίου της Βασιλικής στις 26/7/2021 επισκέφθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας, Ανδρέας Κτενάς, όπου επιθεώρησε τις εργασίες που εκτελούνται και συνομίλησε με τον Ανάδοχο του έργου, στον οποίο τόνισε την ανάγκη τήρησης των συμβατικών χρονοδιαγραμμάτων και μετέφερε την αγωνία του σχολικού κόσμου για την ορθή ανακατασκευή και την εύρυθμη επαναλειτουργία του σχολείου.

«Είμαι στην ευχάριστη θέση να βρίσκομαι στην έναρξη των εργασιών αποκατάστασης του Γυμνασίου της Βασιλικής. Μια εξέλιξη που είναι αποτέλεσμα μεθοδικής και εντατικής προσπάθειας. Το κλίμα δυσπιστίας που είχε δημιουργηθεί τα προηγούμενα έτη, κάμφθηκε από τη συνεχή πρόοδο των διαδικασιών. Οι πολίτες της Νότιας Λευκάδας γρήγορα αντιλήφθηκαν τη συνέπεια της παρούσας Περιφερειακής Αρχής και πλέον η ικανοποίηση είναι διάχυτη. Το Γυμνάσιο της Βασιλικής επισκευάζεται και ανακαινίζεται, ώστε να ανταποκρίνεται στο σύγχρονο εκπαιδευτικό περιβάλλον και η Γυμνασιακή και Λυκειακή κοινότητα της Νότιας Λευκάδας να επιστρέψουν σε ένα ασφαλές και λειτουργικό κτίριο» ανέφερε ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας, Ανδρέας Κτενάς, και συμπλήρωσε:

«Η Περιφερειακή Ενότητα Λευκάδας, αυτά τα δύο χρόνια, στέκεται έμπρακτα δίπλα στην εκπαιδευτική κοινότητα και αυτήν την περίοδο εκτελεί σημαντικές παρεμβάσεις συντήρησης σχολικών μονάδων, όπως το Γυμνάσιο Βασιλικής, το 5ο Νηπιαγωγείο Λευκάδας, το 1ο Γυμνάσιο – Λύκειο Λευκάδας, το 2ο και 3ο Δημοτικό Λευκάδας, το 4ο Νηπιαγωγείο Λευκάδας.».

Το έργο «Επισκευές λόγω Σεισμού στο Γυμνάσιο Βασιλικής», με προϋπολογισμό 450.000 ευρώ, χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, μέσω της ΣΑΕΠ 022 με Κ.Ε. 2015ΕΠ02200006, και υλοποιείται από τη Δ/νση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Λευκάδας με Ανάδοχο την «MA.I.CON. ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Ι.Κ.Ε.».