Μουσική παράσταση «200 ΧΡΟΝΙΑ» με τη Ζωή Τηγανούρια

Τετάρτη 28 Ιουλίου 2021 και ώρα 21.30
Κηποθέατρο Άγγελος Σικελιανός

Είσοδος ελεύθερη (με κράτηση θέσης στο 26450-22620)

H μουσικοσυνθέτις Ζωή Τηγανούρια, με προπομπό την πρόσφατη  επετειακή της σύνθεση «Επανάσταση 1821-Ζήτω η Ελευθερία»  μας παρουσιάζει μια μουσική παράσταση που υμνεί την επέτειο των 200 χρόνων, μέσα από ορχηστρικές μελωδίες, αφηγηματικά κείμενα και τραγούδια που μιλούν στις καρδιές και τις συνειδήσεις, με τη συμμετοχή αξιόλογων μουσικών και ερμηνευτών με την σκηνοθετική ματιά του Μάνου Αντωνίου!

Ένα μουσικό πέρασμα από τους ήχους των Βαλκανίων του χθες και του σήμερα, μέχρι την διαχρονική απ΄ άκρη σ’ άκρη Ελληνική Παράδοση και τη σύγχρονη μουσική της συνέχεια. Περιλαμβάνονται επίσης σπουδαία μουσικά έργα από τον διεθνή χώρο, με έναν έξυπνο και συνάμα επιμορφωτικό χρονικό παραλληλισμό, έτσι όπως μόνο η πολυπολιτισμική καλλιτέχνιδα γνωρίζει καλά να κάνει.

Από την «Επανάσταση 1821-Ζήτω η Ελευθερία» της συνθέτιδος σε στίχους Τ. Θεοδωρακόπουλου στα Παραδοσιακά «Σαράντα παλικάρια από τη Λιβαδειά» και «Χορός του Ζαλόγγου». Από το «Το τραγούδι του Μοριά» των Θ. Σακελλαρίδη & Μ. Τραϊφόρου στα Παραδοσιακά «Ηπειρωτικό Μοιρολόι» και «Μαντηλάτος Θράκης». Από το πολυαγαπημένο «Να ‘τανε το ’21» του Σ. Κουγιουμτζή & Σ. Τσώτου στο «Waltz No.2» του D. Shostakovich και τον “Κλέφτικο” του δικού μας μέγιστου Έλληνα συνθέτη Ν. Σκαλκώτα, καθώς και το  “Libertango” (Το Tango της Ελευθερίας) του Astor Piazzolla, κ.ά..

Διάρκεια παράστασης 1 ώρα και 45′ λεπτά.

Συμμετέχουν:

Ακορντεόν & Καλλιτεχνική επιμέλεια: Ζωή Τηγανούρια
Ερμηνεύει: Κώστας Τηγάνης
Κλαρίνο: Τρύφωνας Παπαϊωάννου
Κρουστά: Στέλιος Γενεράλης
Μπάσο: Γιάννης Γρηγορίου
Λαούτο, Ούτι, Ταμπουρά: Γιώργος Παππάς
Αφηγητής: Γιάννης Κωσταράς
Σκηνοθεσία: Μάνος Αντωνίου

Η παράσταση συνδιοργανώνεται  από την  Περιφερειακή ‘Ενωση Ιονίων Νήσων (ΠΕΔ-ΙΝ)  και το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Λευκάδας

facebook event