Π.Ε. Λευκάδας: Τοποθετήθηκε το SEATRAC στη Λυγιά – Πως θα αποκτήστε δωρεάν το δικό σας χειριστήριο

Σε πλήρη λειτουργία είναι το σύστημα αυτόνομης πρόσβασης ατόμων με κινητικά προβλήματα στη θάλασσα SEATRAC” στην παραλία «Λίμνη» της Λυγιάς. Η επανατοποθέτησή του έγινε από συνεργείο της Περιφερειακής Ενότητας Λευκάδας και της κατασκευάστριας εταιρείας TOBEA, και συνοδεύτηκε από εκτενείς εργασίες συντήρησης και ελέγχου.

«Στους συνανθρώπους μας με περιορισμένη κινητικότητα ή αναπηρία (ΑμεΑ, ηλικιωμένοι, κλπ.) οφείλουμε να παρέχουμε τη δυνατότητα ν’ απολαμβάνουν το μπάνιο τους αυτόνομα, όπως όλοι εμείς.

Με το SEATRAC το πετυχαίνουμε και εξυπηρετούνται όχι μόνο οι κάτοικοι της Λευκάδας, αλλά και οι επισκέπτες μας. Άλλωστε αποτελεί ειδικό κίνητρο επισκεψιμότητας για αυτή την ευαίσθητη κατηγορία συνανθρώπων μας» ανέφερε ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας, Ανδρέας Κτενάς.

Σημειώνεται ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία για την εγκατάσταση ενός ακόμα μηχανήματος SEATRAC στην παραλία Μικρός Γιαλός του Πόρου.

Πως θα αποκτήστε χειριστήρια SEATRAC

Η ειδική ράμπα SEATRAC είναι ενεργειακά αυτόνομη (τροφοδοτείται από φωτοβολταϊκό πάνελ), και δεν αποτελεί μόνιμη εγκατάσταση, καθώς τοποθετείται στην παραλία στις αρχές του καλοκαιριού και απομακρύνεται το φθινόπωρο.

Πρόκειται μηχανισμό με ράγες, πάνω στις οποίες κινείται ένα ειδικά διαμορφωμένο κάθισμα. Ο χρήστης χρησιμοποιώντας ειδικό χειριστήριο, μεταφέρεται με το ειδικό κάθισμα από την παραλία μέσα στο νερό, σε ασφαλές βάθος, ενώ μόλις τελειώσει το μπάνιο του ανεβαίνει και πάλι στο καρεκλάκι, και επιστρέφει στη στεριά.

Το χειριστήριο είναι ίδιο για όλα τα SEATRAC!

Μπορείτε να αποκτήσετε το δικό σας χειριστήριο SEATRAC εντελώς ΔΩΡΕΑΝ (χρεώνεστε μόνο τα έξοδα αποστολής) ως εξής:

 • Εγγραφείτε ΔΩΡΕΑΝ στον ιστότοπο https://seatrac.gr/
  • Πατάτε το κουμπί «Εγγραφή» (https://seatrac.gr/el/account/eggrafi/).
  • Συμπληρώνετε τα στοιχεία σας.
  • Επιλέγετε την παραλία «Λυγιά Λευκάδας».
  • Επιλέγετε «Θέλω να δέχομαι ειδοποιήσεις για τα αγαπημένα μου SEATRAC». Δωρεάν υπηρεσία ενημέρωσης για τα SEATRAC στο κινητό σας ή στο e-mail σας (ημερομηνία εγκατάστασης, αν είναι εκτός λειτουργίας, πότε επανήλθε σε λειτουργία, πότε πρόκειται να απεγκατασταθεί, κλπ.).
  • Επιλέγετε «Θέλω χειριστήριο». Το χειριστήριο είναι δωρεάν και επιβαρύνεστε μόνο τα έξοδα αποστολής.
  • Συμπληρώνετε τα στοιχεία αποστολής.
  • Σε 1 έως 3 ημέρες το χειριστήριο θα είναι στα χέρια σας.
 • Εναλλακτικά, επικοινωνήστε με την κατασκευάστρια εταιρεία στο τηλέφωνο 2610876000 και κάντε την εγγραφή σας τηλεφωνικά.

Δείτε στιγμιότυπα από την εγκατάσταση του SEATRAC στη Λυγιά