Κίνηση Ενότητας Ιονίου Πανεπιστημίου: Πρόσκληση σε διαδικτυακή συνέντευξη τύπου

 

Κεντρικό Αμφιθέατρο

Τμήμα Περιφερειακής Ανάπτυξης

Ιόνιο Πανεπιστήμιο, Λευκάδα

Παρασκευή 10 Ιουλίου 2020, 12.00 μ.μ.

Αξιότιμοι κύριοι,

Εν όψει των επικείμενων Πρυτανικών Εκλογών του Ιονίου Πανεπιστημίου που θα διεξαχθούν στις 21 Ιουλίου 2020, η Κίνηση Ενότητας Ιονίου Πανεπιστημίου πρόκειται να παρουσιάσει τις θέσεις, τις προτάσεις και το όραμά της για το Πανεπιστήμιο. Καλούμε δημοσιογράφους, συναδέλφους και ενδιαφερόμενους σε Διαδικτυακή Συνέντευξη Τύπου την Παρασκευή 10 Ιουλίου, στις 12.00 μ.μ. στην Αίθουσα Α6 του Τμήματος Περιφερειακής Ανάπτυξης του Ιονίου Πανεπιστημίου, στη Λευκάδα. Λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών η παρουσία του κοινού θα είναι περιορισμένη. Kαλείστε να συμμετέχετε διαδικτυακά ή δια ζώσης. Αν επιλέξετε τη διαδικτυακή σύνδεση, η Συνέντευξη Τύπου θα πραγματοποιηθεί στον παρακάτω σύνδεσμο Zoom:  https://us02web.zoom.us/j/84539818588Meeting ID: 845 3981 8588

Θα είναι χαρά μας να σας δούμε και να συζητήσουμε για το Πανεπιστήμιό μας και τη σύνδεσή του με την τοπική κοινωνία.

Υποψήφιο Πρυτανικό Σχήμα Κίνηση Ενότητας Ιονίου Πανεπιστημίου
Αθανάσιος Ευσταθίου, Υποψήφιος Πρύτανης
Μάρκος Αυλωνίτης
Ζωή Διονυσίου
Σωτήρης Λίβας
Κωνσταντίνος Οικονόμου
Υποψήφιοι Αντιπρυτάνεις

Mail επικοινωνίας: info@kinisienotitasip.gr, kinisienotitasip@gmail.com
https://kinisienotitasip.gr
https://www.facebook.com/KinisiEnotitasIP/

Δελτίου Τύπου

Έχοντας πλήρη συναίσθηση πως η πραγματική δύναμη του Ιονίου Πανεπιστημίου είναι το ανθρώπινο δυναμικό του, η Κίνηση Ενότητας κατέρχεται στις Πρυτανικές Εκλογές της 21ης Ιουλίου 2020 έχοντας ως όραμά της μια  δυναμική εκπαιδευτική, ερευνητική και διοικητική πραγματικότητα. Στόχος είναι κάθε μέλος του πανεπιστημίου (φοιτητές, μέλη ΔΕΠ, ΕΕΠ, ΕΔΙΠ, ΕΤΕΠ, διοικητικό προσωπικό και εξωτερικοί συνεργάτες) να απολαμβάνει μία δημιουργική και αλληλέγγυα καθημερινότητα, βασισμένη στην ισοτιμία και τον αλληλοσεβασμό. Με διαφορετικούς ρόλους, όλοι ενωμένοι για τον ίδιο σκοπό: την ανάπτυξη και ενδυνάμωση του Ιονίου Πανεπιστημίου. Επιδιώκει μία ακαδημαϊκή κοινότητα στην οποία θα αξιοποιούνται τα διαθέσιμα τεχνολογικά εργαλεία, ώστε να προσφέρουν περισσότερο χώρο για να αναπτυχθεί η ανθρώπινη ευφυΐα, η έμπνευση, η συνεργασία και η δημιουργικότητα.

Tο Ιόνιο Πανεπιστήμιο είναι ένα μικρού μεγέθους περιφερειακό ίδρυμα με Τμήματα σε τέσσερα νησιά, που παρά την ικανοποιητική για τον βραχύ του βίο διεθνή αναγνώριση και το κύρος που διαθέτει, αντιμετωπίζει σημαντικές προκλήσεις. Η Κίνηση Ενότητας επαγγέλλεται ένα είδος διοίκησης που εμπεριέχει σεβασμό στον δημόσιο χαρακτήρα του πανεπιστημίου και στην έως τώρα πορεία του. Επιπρόσθετα, η Κίνηση Ενότητας είναι αποφασισμένη να στηρίξει την ολοκλήρωση της ένωσης των δύο ιδρυμάτων που συνδιαμόρφωσαν το νέο Ιόνιο Πανεπιστήμιο. Δύο είναι τα κύρια χαρακτηριστικά που επιδιώκει: η ενότητα και η ανθρωποκεντρική προσέγγιση του πανεπιστημίου.

Σημαντική θέση στο πρόγραμμά της έχει η αξιοποίηση του φυσικού και πολιτισμικού πλούτου των Ιονίων Νήσων σε δράσεις του πανεπιστημίου. Με τη δημιουργία θερινών σχολείων σε όλα τα νησιά-έδρες Τμημάτων, με την ίδρυση προγράμματος μετακίνησης καθηγητών, προσωπικού και φοιτητών ανάμεσα στα νησιά (Πρόγραμμα «Οδυσσέας»), με πνεύμα προσφοράς και συνεργασίας με την τοπική κοινωνία, στοχεύει να στηρίξει την εκπαίδευση και την έρευνα με τη συμμετοχή όλων των δυνάμεων για την πρόοδο και την ανάπτυξη του πανεπιστημίου και του τόπου. 

Σκοπός της Κίνησης Ενότητας είναι να υπηρετήσει το πανεπιστήμιο χωρίς περιττά λόγια, χωρίς ανώφελους σχεδιασμούς και εντυπωσιασμούς, εστιασμένη στο πραγματικό, το εφικτό, το προοδευτικό, με εξωστρέφεια και σεβασμό στην ακαδημαϊκή δεοντολογία. 

Η Κίνηση Ενότητας καλεί την επιστημονική κοινότητα του Ιονίου Πανεπιστημίου να συμπορευτεί και να συνεργαστεί με διαφάνεια και αποφασιστικότητα για ένα πανεπιστήμιο δημοκρατικό, ισχυρό, εξωστρεφές, χωρίς προκαταλήψεις, αποστάσεις και διακρίσεις.

Κίνηση Ενότητας Ιονίου Πανεπιστημίου
Αθανάσιος Ευσταθίου, Υποψήφιος Πρύτανης
Μάρκος Αυλωνίτης
Ζωή Διονυσίου
Σωτήρης Λίβας
Κωνσταντίνος Οικονόμου
Υποψήφιοι Αντιπρυτάνεις

https://kinisienotitasip.gr
https://www.facebook.com/KinisiEnotitasIP/
kinisienotitasip@gmail.com
info@kinisienotitasip.gr