Ας κρατήσουν οι χοροί: Φαρομανητά & Διεθνές Φεστιβάλ Φολκλόρ σε ένα βίντεο

credits βίντεο και κειμένου: @hello_from_paradise_  / Facebook page

Πρωτότυπο κείμενο στα αγγλικά

Ενώ η διοργάνωση της  επόμενης καρναβαλικής παρέλασης στη Λευκάδα είναι ήδη στα σκαριά,  έχουμε την ευκαιρία να δούμε πώς διασκεδάζουν οι λευκαδίτες με ένα βίντεο που περιλαμβάνει εικόνες από το Καρναβάλι που έλαβε χώρα  το προηγούμενο έτος (Φαρομανήτα 2019) καθώς επίσης και εικόνες από το Διεθνές Φεστιβάλ Φολκλόρ Λευκάδας του φετινού καλοκαιριού.

Περισσότερα για το Καρναβάλι

Η επόμενη παρέλαση θα πραγματοποιηθεί την 1η Μαρτίου 2020. Κάθε χρόνο οι ντόπιοι συγκεντρώνονται για να σχηματίσουν μια ζωντανή χορευτική παρέλαση δρόμου. Το Casa de Papel ήταν ένα από τα θέματα που παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια της παρέλασης το 2019. Όλα αυτά δίνουν την αίσθηση μιας καρναβαλικής ατμόσφαιρας που θυμίζει κάπως Ρίο ντε Τζανέιρο. Ο εορτασμός διαρκεί 2 εβδομάδες, κατα τη διάρκεια του οποίου γίνονται πολλές και διαφορετικές εκδηλώσεις. Ένα άλλο δημοφιλές δρώμενο είναι η παρέλαση από τα σχολεία της Λευκάδας και τα παρακείμενα χωριά. Το Καρναβάλι στη Λευκάδα διοργανώνεται από το Πολιτιστικό Κέντρο Λευκάδας, με την τοπική ονομασία «Φαρομανήτα».

Περισσότερα για το Διεθνές Φεστιβάλ Φολκλόρ Λευκάδας

Το επόμενο Διεθνές Φεστιβάλ Φολκλόρ Λευκάδας θα πραγματοποιηθεί από τις 23 έως τις 30 Αυγούστου 2020. Σκοπός του Φεστιβάλ, από την ίδρυση του το 1962, είναι να προωθήσει την ειρήνη και τη φιλία μεταξύ των εθνών. Αγκαλιάζει τις πολιτισμικές διαφορές και προωθεί ταλαντούχους καλλιτέχνες. Περισσότερες από 600 ομάδες από 150 χώρες, έχουν συμμετάσχει στον καθιερωμένο  αυτό πολιτιστικό θεσμό. Το Φεστιβάλ αρχίζει την τρίτη εβδομάδα του Αυγούστου, και διαρκεί μία εβδομάδα. Η παρουσίαση του γίνεται από τον τηλεοπτικό παρουσιαστή Αλέξη Κωστάλα.

Ιστοσελίδα Φεστιβάλ liff.gr