Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων: Η απόφαση και το σχετικό ψήφισμα για το θέμα του Κτηματολογίου Λευκάδας

Δελτίο τύπου

Απόφαση Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων
Κτηματολόγιο-Ψήφισμα

Ομόφωνη απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων στις 1/12/18 στην Κέρκυρα υποστήριξης του ψηφίσματος της επιτροπής αγώνα που δημιουργήθηκε μετά την Συνέλευση των κατοίκων στους Τσουκαλάδες στις 17/11/18. (Αφορά δε και άλλες περιοχές της Λευκάδας).

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ
Π.Ε. ΛΕΥΚΑΔΑΣ
ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΧΑΛΙΚΙΑΣ

Ψήφισμα σχετικά με τα προβλήματα του Κτηματολογίου της κοινότητας Τσουκαλάδων Λευκάδας

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων με αφορμή τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι κοινοτήτων της Λευκάδας με το κτηματολόγιο και μετά από τη Λαϊκή Συνέλευση στις 17-11-2018 στους Τσουκαλάδες Λευκάδας, αποφασίζει την πλήρη στήριξη των παρακάτω αιτημάτων:

α. Να ξεκινήσει άμεσα η εργολαβία για τον επαναπροσδιορισμό των ορίων, όπου εφαρμόστηκε πιλοτικά το κτηματολόγιο στην Λευκάδα.

β. Το χρονικό διάστημα μέχρι την περαίωση της επανακαταμέτρησης, οι όποιες δικαιοπραξίες να διεξάγονται με το καθεστώς που υπήρχε πριν το κτηματολόγιο. (Διαχρονική δέσμευση όλων των ΔΣ του ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ  από 1-6-2006 και μετά)

γ. Τα χαρακτηρισμένα (με ευθύνη του Κτηματολογίου) σπίτια και αγροτεμάχια με τον όρο «αγνώστου» να συμπεριληφθούν μέσα στο καθεστώς της επανακαταμέτρησης και να μην υποχρεωθεί κανένας  σε περαιτέρω έξοδα δικαστικά κλπ για την νομιμοποίηση τους.

δ. Να δοθεί η δυνατότητα και σε άλλες περιοχές της Λευκάδας, που εφαρμόστηκε το πιλοτικό πρόγραμμα, να γίνουν ενστάσεις για να διορθωθεί η γεωμετρική απεικόνιση, γιατί με τον τρόπο που έγινε πολλοί συμπολίτες μας δεν δήλωσαν τα ακριβή όρια των ιδιοκτησιών τους.

Επίσης, μία επιτροπή αγώνα των κατοίκων μαζί με τους κ. Θεόδωρο Χαλικιά Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Λευκάδας, κ. Αθανάσιο Καββαδά Βουλευτή Λευκάδας και κ. Κωνσταντίνο Δρακονταειδή Δήμαρχο Λευκάδας θα επιδιώξει συνάντηση με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Σταθάκη Γιώργο και την εταιρεία του Δημοσίου ΕΚΧΑ για την επίλυση των παραπάνω αιτημάτων.