Μαθήματα ιστιοπλοΐας Γερμανών ηθοποιών στη μαρίνα Λευκάδας

Μαθήματα ιστιοπλοΐας στη μαρίνα Λευκάδας πραγματοποίησαν 15 Γερμανοί ηθοποιοί με έξι εκπαιδευτές από την εταιρεία ‘Deutsche Schauspieler & Regie Marketing KG (DSRM), από τις 14 έως τις 20 Οκτωβρίου. Μαζί τους ήταν τετραμελής  ομάδα  τηλεοπτικών λήψεων  της δημόσιας γερμανικής τηλεόρασης ‘ARD’. Οι ηθοποιοί εξετάστηκαν για την απόκτηση διπλώματος ιστιοπλοΐας από δύο γερμανούς εξεταστές στις 19 Οκτωβρίου, οι οποίοι αφίχθησαν στο νησί για το σκοπό αυτό. 

Η ομάδα είναι έτοιμη για τους επόμενους αγώνες που φέρουν τον τίτλο ‘’Regatta “The rose of charity sailing cup“.

Οι ιστιοπλοϊκοί αγώνες – με συμμετοχή ηθοποιών και ιστιοπλόων όλων των κατηγοριών – πραγματοποιούνται τα τελευταία πέντε χρόνια  για φιλανθρωπικό σκοπό, όπως η στήριξη του αρχείου δοτών μυελού των οστών για πάσχοντες από λευχαιμία, η στήριξη της ομάδας Γερμανών εθελοντών ναυαγοσωστών (DGzRS), που επιχειρούσαν στην Λέσβο (Σκάφος LINDEN) βοηθώντας την Ελληνική Ακτοφυλακή στην διάσωση προσφύγων και από αυτή την χρονιά η στήριξη της περιβαλλοντικής οργάνωσης “ONE EARTH – ONE OCEAN”, που αποσκοπεί στον καθαρισμό και τη διάσωση των θαλασσών.

Αποσπάσματα τόσο της εκπαίδευσης των ηθοποιών όσο και των αγώνων προβάλλονται στην εκπομπή ‘Brisant’ του κρατικού γερμανικού  καναλιού ‘ARD’. Λόγω της μεγάλης τηλεθέασης της εκπομπής και των επαναληπτικών της επεισοδίων συνεπάγεται για τον επιλεγμένο προορισμό της εκπαίδευσης και της διεξαγωγής των αγώνων, το καταλληλότερο μέσο προβολής του σε πολυπληθές τηλεοπτικό κοινό. Στην ιστοσελίδα www.roseofcharity.de είναι διαθέσιμα video των δύο  προηγούμενων αθλητικών διοργανώσεων (Βουλιαγμένη – Μαρίνα Ζέας και Αργοσαρωνικός).

Η απόφαση των διοργανωτών να επιλέξουν τη Λευκάδα για την εκπαίδευση των ηθοποιών, αποτελεί μεγάλη ευκαιρία προβολής του νησιού στο μεγαλύτερο κανάλι της Γερμανίας. Η ομάδα αναχώρησε με τις καλύτερες εντυπώσεις από το νησί, στις 20 Οκτωβρίου. Οι ηθοποιοί ήταν ενθουσιασμένοι από τη φιλοξενία και τις ομορφιές της Λευκάδας, κάτι που δήλωσαν στο εν λόγω κανάλι.

«Θα είναι ιδιαίτερη χαρά μας να φιλοξενήσουμε στο άμεσο μέλλον τη Regatta “The rose of charity sailing cup“ στη Λευκάδα», τόνισε μεταξύ των άλλων, ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Σπύρος Γαλιατσάτος, κατά τη συνάντηση τους.

Στις 14 Οκτωβρίου, η Π.Ε Λευκάδας, προσέφερε στην 25μελή ομάδα δείπνο καλωσορίσματος σε παραλιακό εστιατόριο, στο οποίο παρευρέθηκε η κ. Αρετή Πρίνου από την Υπηρεσία Ε.Ο.Τ. Εξωτερικού Γερμανίας, ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας κ. Θεόδωρος Χαλικιάς, ο Δήμαρχος Λευκάδας κ. Κωνσταντίνος Δρακονταειδής, ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Σπύρος Γαλιατσάτος, η Περιφερειακή Σύμβουλος Λευκάδας κ. Λουκία Κατωπόδη και ο Προϊστάμενος του Τμήματος Τουρισμού – Πολιτισμού  της Π.Ε. Λευκάδας κ. Σπύρος Ζαμπέλης.

Πηγή