Εκδήλωση για τον Λευκάδιο Χερν στη Ν. Υόρκη

Νέα Υόρκη. Με επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε η διάλεξη για τον Λευκάδιο Χέρν, την Πέμπτη το απόγευμα στο 3 West Club του Μανχάταν, όπου διοργάνωσε η οργάνωση επαγγελματιών και ακαδημαϊκών, East Mediterranean Business Cultural Alliance (EMBCA, Inc.), με τίτλο «Μελέτη ελληνοαμερικανικών αρχείων: Η ζωή, οι εποχές και το έργο του Λευκάδιου Χερν/Γιάκουμο Κοϊζούμι» .

Στον χαιρετισμό του ο κ. Μπάρδης ανέφερε ότι: «αποτελεί για μένα εξαιρετική χαρά να βρίσκομαι μαζί σας στην εκδήλωση για τον διάσημο Επτανήσιο συγγραφέα, Λευκάδιο Χέρν. Είναι συγκινητικό καθώς είχα την τιμή να γνωρίσω μέλη – απόγονους της Οικογένειας Χέρν οι οποίοι ανταλλάσσουν επισκέψεις και φροντίζουν να διατηρούν ζωντανή τη μνήμη του σπουδαίου αυτού συγγραφέα.

Είμαι υπερήφανος που η Επτανησιακή πατρίδα Λευκάδα, το νησί που έδωσε το όνομά του στον Χερν, δεν τον ξέχασε και έστησε την προτομή του στον Κήπο των Ποιητών, δίπλα στον Βαλαωρίτη και τον Σικελιανό, του αφιέρωσε ένα δρόμο και ανέδειξε το σπίτι όπου γεννήθηκε. Παράλληλα το πρώτο μουσείο στον Ευρωπαϊκό χώρο για τον Λευκάδιο Χερν, τον εθνικό ποιητή της Ιαπωνίας , λειτουργεί από το 2014 στη Λευκάδα.»

Ο κ. Μπάρδης, συνεχάρη τον Πρόεδρο του East Mediterranean Business Cultural Alliance (EMBCA, Inc.), κ. Λ. Κάτσο και τους καθηγητές κ. Νίκο Αλεξίου και Ισμήνη Λαμπ καθώς τέτοιες διαλέξεις και μελέτες αποτελούν καταλύτη για την διατήρηση των δεσμών με την πατρική γη και τη συνέχιση της εθνικής ταυτότητας που είναι πολύτιμη.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωποι της Ιαπωνικής Πρεσβείας, της Ahepa και της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Νέας Υόρκης.