Μαθητές σχεδίασαν πρωτοποριακό κράνος -Μόνο αν το βάλεις παίρνει μπρος η μηχανή

Λίγες μέρες έμειναν πριν τη διεξαγωγή του Ευρωπαϊκού Διαγωνισμού Mαθητικής Επιχειρηματικότητας «Company Οf The Year 2018» του Junior Achievement Europe, από τις 16 έως τις 19 Ιουλίου, στο Βελιγράδι.

Η επιχείρηση «Helm.e.t», από τα Εκπαιδευτήρια Μπουγά στην Καλαμάτα, έχοντας ανακηρυχθεί η καλύτερη μαθητική εικονική επιχείρηση στον Πανελλαδικό Διαγωνισμό του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στον διαγωνισμό στοχεύοντας σε μία διάκριση.

Η «Helm.e.t.» έχει δημιουργήσει το «έξυπνο κράνος», που υπενθυμίζει στον μοτοσυκλετιστή να οδηγεί με ασφάλεια.

Με το «Νοctua Kit», το σύστημα που έχουν αναπτύξει τα παιδιά, η μηχανή δεν παίρνει μπροστά εάν ο οδηγός δεν έχει φορέσει το κράνος του.

Λειτουργεί με αισθητήρες και πομπούς που τοποθετούνται και στο κράνος και στη μηχανή.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες έχουν εντυπωσιάσει με την έξυπνη και κοινωνικά ευαίσθητη ιδέα τους να δημιουργήσουν το «έξυπνο κράνος» και να μειώσουν δραματικά τα θανατηφόρα ατυχήματα με θύματα νέους ανθρώπους, στην Ελλάδα αλλά και σε όλον τον κόσμο.

Μετά τη νίκη της στον Πανελλαδικό Διαγωνισμό, η «Ηelm.e.t» παρουσίασε στην Επιτροπή Οδικής Ασφάλειας της Βουλής, στην Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος (ΕΑΕΕ) αλλά και στην επίτροπο Μεταφορών της ΕΕ, Βιολέτα Μπουλκ (Violeta Bulc). Η κ. Μπουλκ συνεχάρη θερμά τα παιδιά και τους έδωσε πολύτιμες συμβουλές για να κάνουν την ιδέα τους πράξη. Το «έξυπνο κράνος» είναι μία παγκόσμια καινοτομία με αρχικό κόστος 300 ευρώ και στόχο να επιδοτείται από τις ασφαλιστικές εταιρείες και τα κράτη, έτσι ώστε να φθάνει στα χέρια των μοτοσυκλετιστών σχεδόν δωρεάν.

Τα παιδιά θα διαγωνισθούν στο Βελιγράδι με άλλες 38 ομάδες από ευρωπαϊκές χώρες-μέλη του Junior Achievement Europe. Κάθε ομάδα εκπροσωπείται από πέντε μαθητές «διευθυντικά στελέχη» της μαθητικής «επιχείρησης», οι οποίοι πραγματοποιούν την επίσημη παρουσίαση και δίνουν συνεντεύξεις στους δέκα κριτές που είναι υψηλόβαθμα στελέχη επιχειρήσεων.

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ Via