Η Πρέβεζα γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Χορού

Με μια γιορτή η οποία θα ξεκινήσει το Σάββατο 29 Απριλίου στο χώρο της πλατείας του Λιμενικού Ταμείου όπου θα λάβουν μέρος τα παραδοσιακά σχήματα και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 30 Απριλίου στην Πλατεία Ανδρούτσου όπου θα λάβουν μέρος Σχολές Χορού, ο Δήμος της Πρέβεζας θα γιορτάσει και φέτος την Παγκόσμια Ημέρα Χορού.

xoros

Το σχετικό δελτίο τύπου του δήμου Πρέβεζας αναφέρει:

O χορός είναι συνυφασμένος με την ανθρώπινη φύση! Είναι ένας μοναδικός τρόπος να εκφράζουμε τα συναισθήματά μας! Αποτελεί πηγή έμπνευσης και δημιουργικότητας! Απομακρύνει το stress, μας χαλαρώνει, μας γυμνάζει και μας αναζωογονεί!

Κάθε χρόνο, λοιπόν, στις 29 Απριλίου εορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Χορού, που καθιερώθηκε το 1982 από το Διεθνές Συμβούλιο Χορού της UNESCO (CID),που είναι ο επίσημος ανώτατος οργανισμός για όλες τις μορφές χορού σε όλες τις χώρες του κόσμου, με σκοπό να στρέψει την προσοχή του κοινού προς την υπέροχη αυτή τέχνη! Σε όλο τον κόσμο, τη μέρα αυτή, σχολές χορού, χορευτικές ομάδες και άλλοι φορείς που έχουν αντικείμενό τους το χορό, οργανώνουν εκδηλώσεις και όλοι όσοι αγαπούν το χορό, γίνονται μια μεγάλη παρέα! Ξεχνάμε πολιτικές, κομματικές, φυλετικές , θρησκευτικές διακρίσεις και… μιλάμε με το σώμα… χορεύουμε με την ψυχή!

Κάθε χρόνο, μία προσωπικότητα του χορού αναλαμβάνει να γράψει ένα μήνυμα, με στόχο την ανάδειξη του χορού ως μία μορφή τέχνης που δεν γνωρίζει κανενός είδους όρια και ενώνει όλους τους ανθρώπους μέσα από τη ρυθμική της γλώσσα.

Φέτος Η Παγκόσμια Ημέρα Χορού Θα Εορταστεί το Σάββατο 29 Απριλίου στο χώρο της πλατείας του Λιμενικού Ταμείου όπου θα λάβουν μέρος τα παραδοσιακά σχήματα και την Κυριακή 30 Απριλίου 2017 , στο χώρο της Πλατείας Ανδρούτσου όπου θα λάβουν μέρος Σχολές Χορού οι οποίες θα παρουσιάσουν διάφορα είδη Χορού σε ένα ολιγόλεπτο πρόγραμμα

Όσοι Σύλλογοι Επιθυμούν να συμμετάσχουν στην Εκδήλωση να επικοινωνήσουν με το Γραφείο Πολιτισμού του Δήμου Πρέβεζας στο Τηλ. 2682025325 μέχρι την Τετάρτη 26 Απριλίου 2017

* Η σειρά εμφάνισης θα καθοριστεί αργότερα

Πηγή