Ο «μαγικός» χάρτης σε πάει τις σωστές διακοπές

Ο Ryan Whitaker έφτιαξε έναν χάρτη που μας δείχνει τις τέλειες θερμοκρασίες, κάθε εποχή του χρόνου, σε κάθε μέρος του χρόνου!

Υπάρχουν κάποιες τέλειες εποχές – συνήθως εκτός σεζόν – για να επισκεφθεί κανείς ένα μέρος και να το εξερευνήσει με την ησυχία του. Κάποιες φορές, όμως, όλοι θέλουν να επισκεφθούμε ένα μέρος την περίοδο της τουριστικής του ακμής. Για αυτό άλλωστε και η ύπαρξη της πολύ πετυχημένης αναζήτησης της Google «What’s the best time to visit [insert-destination-here]?». Το πρόβλημα είναι συχνά η αναζήτηση δεν μας δίνει τα ακριβή αποτελέσματα που επιθυμούμε για να πάρουμε την απόφασή μας· όπως ένα εύρος θερμοκρασιών που δε μας βοηθά στο να οργανώσουμε τα μελλοντικά μας σχέδια.

Ο Ryan Whitaker δημιούργησε και δημοσίευσε έναν χάρτη ο οποίος παρέχει στους χρήστες πληροφορίες για τις ακριβείς θερμοκρασίες σε διάφορα μέρη του κόσμου ανά εβδομάδα, με βάση την επιλογή του χρήστη.

best-places-for-weather-copy

Για να μπορέσει να φτιάξει τον χάρτη, επεξεργάστηκε τα καιρικά φαινόμενα 10 χρόνων από το National Oceanic and Atmospheric Administration, και δεδομένα  10,000+ μετεωρολογικών σταθμών παγκοσμίως (35 εκατομμύρια γραμμές δεδομένων).

Πως λειτουργεί: Συμπληρώνεις τις ημερομηνίες που σε ενδιαφέρουν (π.χ. 4/16/17)· την ιδανική θερμοκρασία για σένα, την χαμηλότερη και την υψηλότερη σε κλίμακα Fahrenheit ή Celsius· όπως επίσης, και την επιθυμητή ποσότητα βροχής. Με βάση αυτά τα δεδομένα, ροζ τελείες αρχίζουν να ξεπετάγονται στον χάρτη, δείχνοντας σου ποιο είναι το μέρος που ικανοποιεί τις καιρικές σου απαιτήσεις.

Ο χάρτης, όμως, δεν είναι τέλειος· ο Whitaker σημειώνει πως η βροχόπτωση και η χιονόπτωση, για παράδειγμα, δεν παρακολουθείται σε μόνιμη βάση σε κάποιους σταθμούς εκτός της Βορείου Αμερικής και της Ευρώπης. Εξαιτίας τέτοιων ελλείψεων ο χάρτης δεν υπολογίζει και την υγρασία.

Όλα, όμως, είναι σε πολύ κοντινές τιμές με την πραγματικότητα. Επίσης, κάποιες από τις καλύτερες περιοχές για να επισκεφθεί κανείς τον Απρίλιο –  όπως το Μαρόκο που μπορεί κανείς να επισκεφθεί την αγορά Bab Doukkala, το Τόκιο όπου χιλιάδες κερασιές ανθίζουν αυτή την εποχή – στην παρούσα φάση για να απολαύσει κανείς την άνοιξη αυτά τα μέρη είναι τα κατάλληλα· με θερμοκρασίες που δεν υπερβαίνουν τους 75 με 50.

Πηγή