«Το Αγόρι με τη Βαλίτσα» από τη θεατρική ομάδα του 3ου Γυμνασίου Πρέβεζας

Η Θεατρική Ομάδα του 3ου Γυμνασίου Πρέβεζας παρουσιάζει την παράσταση «Το Αγόρι με τη Βαλίτσα» στη Θεοφάνειο Αίθουσα Τέχνης, την Τετάρτη 9 Μαΐου 2018, ώρα 8 00μ.μ.

Το Έργο
Ο Ναζ είναι ένα παιδί που μεγαλώνει φυσιολογικά με την οικογένειά του σ’ ένα χωριό της Ανατολής. Φυσιολογικά, ώσπου να φτάσει στα μέρη τους ο πόλεμος και να τους αναγκάσει ν’ αφήσουν βίαια το σπίτι και την πατρίδα τους και να γίνουν πρόσφυγες. Θα εγκατασταθούν προσωρινά σ’ έναν καταυλισμό, μέχρι οι γονείς του να τον φυγαδεύσουν για το Λονδίνο όπου ζει ο μεγάλος του αδερφός.

Στο ταξίδι του θα έχει συντροφιά την Κρίσια, ένα κορίτσι που θα γνωρίσει στο δρόμο του, και τη βαλίτσα του. Στη μοναδική του αυτή αποσκευή -που σε κάθε ταξίδι θα ελαφραίνει κι από κάτι- θα μεταφέρει όλο του τον κόσμο: το ρολόι του παππού του, μια ζωγραφιά της μικρής αδερφής του που δείχνει όλη την οικογένεια, την κάρτα από το Λονδίνο του αδερφού του, ένα στυλό που του ‘δωσε η μάνα του και τις ιστορίες που του αφηγούνταν ο πατέρας του τα βράδια, πριν κοιμηθεί. Τις ίδιες ιστορίες θα ξαναλέει κι ίδιος, κι αυτές είναι που θα τον σώσουν, καθώς θα τον βοηθήσουν να ξεγλιστρήσει από τη σκληρότητα του κόσμου και των πραγμάτων.

Ο πολυγραφότατος και πολυβραβευμένος Βρετανός συγγραφέας Μάικ Κέννυ πλέκει το ταξίδι του μικρού πρόσφυγα με απλότητα, ανθρωπιά, συγκίνηση και χιούμορ. Χωρίς καμιά πρόθεση διδακτισμού, μας ρίχνει το βέλος κατευθείαν στην καρδιά, δημιουργώντας ένα κλασικό έργο που γίνεται όλο και πιο σύγχρονο. Ένα έργο που μπορεί να το παρακολουθήσουν όλες οι ηλικίες και να εκπληρώσει τις προϋποθέσεις μιας παράστασης: να μας κάνει να συν-αισθανθούμε και να συν-κινηθούμε.

Η ομάδα
Παίζουν (με αλφαβητική σειρά)
Όλγα Ιωάννου (Κρίσια)
Δημήτρης Κάρτσακλας (Ναζ)
Χάρης Μίχος (πατέρας/βοσκός/κακοποιός/αδερφός)
Ελένη Μπρίκου (πρόσφυγας)
Χαρά Παγκράτη (μάνα/πρόσφυγας)
Σπυριδούλα Παπακοσμά (πρόσφυγας) \
Ελένη Πρίφτη ( έμπορος/πρόσφυγας)
Ζωή Σιδηροπούλου (πρόσφυγας)
Χαρά Τζίμα (πρόσφυγας)
Έφη Φιφή (δουλέμπορος-πρόσφυγας)
Μαρία Χαϊδεμένου (γριά-πρόσφυγας)
Πέτρος Χρήστου (γέρος-πρόσφυγας)
Σκηνοθεσία-Διδασκαλία: Κοσμάς Μαρκής
Βοηθοί Σκηνοθεσίας: Ειρήνη Σαββίδου- Βασιλική Παπαγεωργίου Μουσική επιμέλεια-διδασκαλία: Έλλη Καλουτσάκη
Τεχνική Υποστήριξη: Δημήτρης Παπουτσής – Βασιλική Παπαγεωργίου Κοστούμια: Όλη η ομάδα

Ευχαριστούμε:
Τον κ. Δημήτρη Μπέκα για τον σχεδιασμό και την κατασκευή της βάρκας
Τους DB sounds για την ηχογράφηση και την επεξεργασία της αφήγησης
Τον Διευθυντή και το Σύλλογο Καθηγητών του σχολείου για τη συμπαράστασή του.

Φωτογραφία του χρήστη Πέριξ Πρεβέζης χερσονήσου.