Ένας «στρατός χαράς» από κλόουν, μάγους και καλλιτέχνες, ταξιδεύει σε καταυλισμούς και κάνει να χαμογελούν τα παιδιά που το έχουν ανάγκη

Από την Πέρσα Νικηφόρου

«Πιστεύουμε ότι είναι δικαίωμα του καθενός να παραμερίσει για λίγο τα προβλήματα της ζωής και να χαμογελάσει». Αυτό λέει το Flying Seagull Project, που ουσιαστικά είναι ένας  «στρατός χαράς» γεμάτος κλόουν, μάγους, καλλιτέχνες τσίρκου και μουσικούς που κάνουν να χαμογελούν όσα παιδιά το έχουν ανάγκη. Συνεργάζονται με ομάδες σε διάφορες χώρες σε όλο τον κόσμο και κάτω από ιδιαίτερες συνθήκες: γίνονται κλόουν γιατροί σε παιδιά που υποβάλλονται σε δύσκολες ιατρικές θεραπείες αλλά σκορπούν τη χαρά και σε καταυλισμούς προσφύγων. Ηνωμένο Βασίλειο, ηπειρωτική Ευρώπη, Ινδία, Καμπότζη και Γκάνα είναι μερικοί από τους προορισμούς τους και πάντα η προσφορά είναι εντελώς δωρεάν.

Περισσότερα από 100.000 παιδιά ήρθαν ως πρόσφυγες στην Ευρώπη το 2016. Ο Ash και η ομάδα του ταξίδεψαν σε καταυλισμούς προσφύγων και στην Ελλάδα ενώ τους υποδέχτηκε και ο καταυλισμός στην Ειδωμένη. Τσίρκο, σινεμά, παιχνίδι και χαμόγελα, γέμισαν τη ζωή των παιδιών, που κάτω από όλη τη σκληρή πραγματικότητα, παραμένουν πιτσιρίκια γεμάτα όνειρα και φαντασία. «Το μέλλον είναι τα όνειρα που κάνουμε ως παιδιά και έπειτα τα μετουσιώνουμε σε πραγματικότητα» λέει ο Ash. «Και θέλω αυτά τα παιδιά να νιώσουν πως είναι ικανά για τα πάντα».

Πηγή