Σφαιρικοί κήποι παντού

Από την Πέρσα Νικηφόρου

Το Growroom είναι ένα μίνι αστικό αγρόκτημα σε σχήμα σφαίρας. Το δωμάτιο έχει τοίχους κατασκευασμένους εξ ολοκλήρου από γλάστρες που περιλαμβάνουν διάφορα φυτά και αρωματικά βότανα. Και μέσα σε αυτό, οι άνθρωποι μπορούν να καθίσουν να απολαύσουν τριγύρω τους το πράσινο, έχοντας της ψευδαίσθηση ότι βρίσκονται πολύ μακριά από το τσιμέντο και την βουή της πόλης.

Η πράσινη σφαίρα Growroom σχεδιάστηκε με σκοπό να δημιουργήσει μια νέα προσέγγιση στην αστική γεωργία και με την ελπίδα να δώσει ένα νέο τρόπο σκέψης σχετικά με τη βιωσιμότητα, τη γεωργία και την παραγωγή φρέσκων, υγιεινών τροφίμων.

Είναι δημιούργημα των Δανών αρχιτεκτόνων Mads-Ulrik Husum και Sine Lindholm, παρουσιάστηκε στο Chart Art Fair στην Κοπεγχάγη και σύμφωνα με τους δημιουργούς του έχει στόχο «να πυροδοτήσει τη συζήτηση για το πώς θα φέρουμε τη φύση πίσω στις πόλεις και θα καλλιεργήσουμε τα δικά μας τρόφιμα».

Αν και θα θέλαμε πολύ να υπάρχει μια τέτοια σφαίρα σε κάθε γωνιά της πόλης ακόμη δεν υπάρχουν σχέδια για μαζική παραγωγή τους, αλλά ελπίζουμε.

via