Ο Δήμος Λευκάδας για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, τιμάται φέτος στη χώρα μας μέσα σε βαρύ πένθος από μια ανείπωτη εθνική τραγωδία. Η σκέψη όλων μας είναι στις οικογένειες των συνανθρώπων μας που έχασαν τη ζωή τους τόσο άδικα, αλλά και σε εκείνους που τραυματίστηκαν σε αυτό το φοβερό δυστύχημα.

Μέσα σε αυτό το πένθος, σήμερα 8 Μαρτίου 2023, καλούμαστε να τιμήσουμε μια μέρα αφιερωμένη για τα δικαιώματα των γυναικών.  Δικαιώματα τα οποία βάλλονται καθημερινά σε όλο τον κόσμο, καθιστώντας ακόμη πιο σημαντική την αναγνώριση της σπουδαιότητας της ημέρας, και την αναγκαιότητα των διεκδικήσεων για ουσιαστική αλλαγή, ισότητα, ισονομία και συμπερίληψη σε όλους τους τομείς του ιδιωτικού και δημόσιου βίου.

Και ενώ οι κινητοποιήσεις των γυναικών με απεργίες, πορείες και άλλες διαμαρτυρίες  σε όλο τον κόσμο, κατά τον 19ο και 20ο αιώνα, συντέλεσαν στην αναγνώριση βασικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων και στην οργάνωση αργότερα των φεμινιστικών κινημάτων, ο ευρωπαϊκός δείκτης για την ισότητα των φύλων κατατάσσει την χώρα μας, για το έτος 2022, στην τελευταία θέση της Ευρώπης σε θέματα ισότητας των φύλων που αφορούν στους τομείς: εργασία, χρήματα, γνώση, χρόνος, εξουσία και υγεία.

Ο Δήμος Λευκάδας στηρίζει και θα συνεχίσει να στηρίζει με όσες δυνάμεις διαθέτει τις ευάλωτες ομάδες γυναικών όπως τις μητέρες μονογονεϊκών οικογενειών, τις πολύτεκνες, τις άνεργες, τις μητέρες παιδιών με αναπηρίες και τα θύματα βίας, αλλά και όλες τις γυναίκες, σε όλες τους τις δραστηριότητες.

Θα συνεχίσουμε σαν πολιτεία να τιμούμε τις γυναίκες και να προωθούμε την ισότητα των φύλων. Περισσότερη ενδυνάμωση της γυναίκας, σημαίνει μια ευτυχέστερη κοινωνία.

 

ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ