Το Επιμελητήριο Λευκάδας σε συνεργασία με τον ΕΟΤ Ρουμανίας διοργάνωσε γυρίσματα με ταξιδιωτική εκπομπή στο νησί μας

Δελτίο τύπου μοίρασε το Επιμελητήριο Λευκάδας για προσπάθεια ανάδειξης του νησιού στη χώρα της Ρουμανίας μέσω εκπομπής της ρουμανικής τηλεόρασης:

“Το Επιμελητήριο Λευκάδας σε συνεργασία με τον προϊστάμενο της Υπηρεσίας   ΕΟΤ Ρουμανίας Γιώργιο Σταφυλάκη, διοργάνωσε ταξίδι εξοικείωσης με τη συμμετοχή της ταξιδιωτικής εκπομπής Cap Compas του κρατικού τηλεοπτικού δικτύου της Ρουμανικής τηλεόρασης και πραγματοποιήσαν γυρίσματα στο νησί μας.

Ο φορέας ανέλαβε για ακόμη μια φορά μια πρωτοβουλία προβολής και προώθησης του τουριστικού μας προϊόντος στην αγορά της Ρουμανίας.

Πρόκειται για μια εκπομπή εθνικής εμβέλειας και με μεγάλη  τηλεθέαση. Ο δημοσιογράφος κ.  Titi Dinca, γνωστός στη χώρα του για τις ταξιδιωτικές εκπομπές του ξεναγήθηκε στο νησί μας και έκανε μια σειρά γυρισμάτων από τα σημαντικότερα σημεία του νησιού μας κατά τις τρείς ημέρες της φιλοξενίας του. Έμεινε ενθουσιασμένος από το  περιβάλλον, τις παραλίες και τα αξιοθέατα του τόπου μας. Έδωσε έμφαση στα γυρίσματα του στη πολιτιστική κληρονομιά του τόπου μας καθώς και την παραδοσιακή αρχιτεκτονική του νησιού μας.

Επισκέφτηκε το μουσείο Λευκαδίτικου Πολιτισμού “Ορφέας”, το μουσείο “Άγγελος Σικελιανός” και τη Στέγη Ιστορίας και Πολιτισμού Καρυάς με τη φιλοξενία του Μουσικοφιλολογικού Ομίλου «Ο Απόλλων» Καρυάς.

Ξεναγήθηκε στα περισσότερα χωριά της ορεινής Λευκάδας καθώς και στο νότιο μέρος του νησιού μας. Διοργανώσαμε σε συνεργασία με τον σεφ Θεοδωράκη Αλέξη live μαγειρική παρουσίαση της τοπικής μας κουζίνας.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε το μουσείο Λευκαδίτικου Πολιτισμού “Ορφέας”, το μουσείο “Άγγελος Σικελιανός”, το Μουσικοφιλολογικό Όμιλο «Ο Απόλλων» Καρυάς και την Ιερά Μητρόπολη Λευκάδας για την παραχώρηση των εγκαταστάσεων της κατασκήνωσης στη Φανερωμένη για τη πραγματοποίηση των γυρισμάτων. Ευχαριστούμε τον σεφ Θεοδωράκη Αλέξη για την συμβολή του στα γυρίσματα  και το Lefkadio Suites για τη φιλοξενία των καλεσμένων μας.

Είμαστε σίγουροι ότι το αποτέλεσμα των γυρισμάτων θα ανταμείψει τη προσπάθεια του φορέα μας. Συνεχίζουμε δυναμικά και συλλογικά να αναδεικνύουμε τις ομορφιές του τόπου μας και να προβάλουμε το τουριστικό μας προϊόν.”