Πρόσκληση από τη Δημόσια Βιβλιοθήκη για περίπατο βιβλίου την Τετάρτη 17 Απρίλη

Για να γιορτάσουμε και φέτος την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου, όπως έχει καθιερωθεί διεθνώς από την ΟΥΝΕΣΚΟ, η Βιβλιοθήκη μας  διοργανώνει περίπατο την Τετάρτη 17 Απριλίου 2024, στην πόλη της Λευκάδας, όπως οργανώνεται  τις ημέρες αυτές Περίπατος Βιβλίου στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας, από την Ένωση Ελληνικού Βιβλίου.

 Το κεντρικό μήνυμα  «διαβάζω & αλλάζω»  έχει εξαιρετική απήχηση σε μεγάλους και μικρούς αναγνώστες, και φέρνει κοντά στο βιβλίο όλες τις ηλικίες, τα κοινωνικά στρώματα, παλιούς και νέους αναγνώστες.

Μέσα απ’ αυτή τη βόλτα θα έχουμε τη δυνατότητα να γνωρίσουμε καλύτερα ιστορικά πρόσωπα και διαδρομές  και  να  κουβεντιάσουμε την εμπειρία από την επαφή  με το βιβλίο.

Ξεκινώντας στις  6.30΄ μμ. απ’ τη Βιβλιοθήκη, θα γνωρίσουμε συνοπτικά την πορεία της, την πλατεία Μαρκά, στη συνέχεια θα περπατήσουμε σε σημεία που σχετίζονται με το βιβλίο και την τοπική ιστορία, με άξονα εκδόσεις της Βιβλιοθήκης μας.

Θα καταλήξουμε στο  πάρκο ποιητών, όπου θα έχουμε την ευκαιρία, με τη βοήθεια μελών της Λέσχης Ανάγνωσης, να γνωρίσουμε καλύτερα τους λογοτέχνες μας Αριστοτέλη Βαλαωρίτη, Άγγελο Σικελιανό, Κλεαρέτη Δίπλα – Μαλάμου και Λευκάδιο Χερν, οι προτομές των οποίων κοσμούν την είσοδο της πόλης μας.

Πληροφορίες – δηλώσεις συμμετοχής στη Βιβλιοθήκη, τηλ. 2645022502