Η θρυλική Εντίθ Πιάφ θα «ζωντανέψει» με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης

Η Πιαφ, γνωστή ως το «Σπουργίτι του Παρισιού» έφυγε από τη ζωή στις 10 Οκτωβρίου του 1963

Εξήντα χρόνια μετά το θάνατό της, η θρυλική Εντίθ Πιάφ θα «ζωντανέψει» στη μεγάλη οθόνη με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης.

Η νέα ταινία διάρκειας 90 λεπτών φέρει τον τίτλο «Edith» και είναι βασισμένη σε μια πρωτότυπη ιδέα της Τζούλι Βίλε σε σενάριο που γράφτηκε από την ίδια και τον Γκίλες Μαρλιακ. Επικεντρώνεται στην πολυτάραχη ζωή της Γαλλίδας τραγουδίστριας από το 1920 στο Παρίσι μέχρι την μεταπολεμική Νέα Υόρκη.

Η Πιαφ, γνωστή ως το «Σπουργίτι του Παρισιού» έφυγε από τη ζωή στις 10 Οκτωβρίου του 1963.

Η Warner Music Warner Music Group ανακοίνωσε ότι «συνεργάστηκε με τους εκπροσώπους της διάσημης τραγουδίστριας για να αναδημιουργήσουν τη φωνή και τη μορφή της με την παραγωγή να υπόσχεται ότι θα αποκαλύψει πτυχές της ζωής της που μέχρι πρότινος ήταν άγνωστες».

Ήταν μια ξεχωριστή και συγκινητική εμπειρία να μπορούμε να ακούσουμε ξανά τη φωνή της Εντίθ – η τεχνολογία μας έκανε να νιώθουμε σαν να ήμασταν ξανά στο δωμάτιο μαζί της, δήλωσαν οι εκπρόσωποι της τραγουδίστριας.

Σύμφωνα με τη Warner Music, η τεχνητή νοημοσύνη έχει εκπαιδευτεί πάνω σε εκατοντάδες δείγματα φωνής και εικόνες της Πιαφ, μερικές χρονολογούνται και πριν από 80 χρόνια.

Επίσης στην ταινία περιλαμβάνονται πρωτότυπες ηχογραφήσεις όπως τα «La Vie en rose» και «Non, je ne regrette rien».

πηγή