Η γαλλική κωμωδία “η εξαφάνιση του Προέδρου” σήμερα στο θερινό σινεμά

Συνεχίζονται oι εβδομαδιαίες προβολές στο Κηποθέατρο “Άγγελος Σικελιανός” από το θερινό σινεμά του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Λευκάδας. Η ταινία που θα προβληθεί απόψε είναι η γαλλική κωμωδία του Ζαν Μαρκ Πιρεφίτ “Η εξαφάνιση του Προέδρου”.

Καθώς οι σύγχρονοι ιστορικοί επανεξετάζουν τις συνέπειες της συνθήκης των Βερσαλλιών, η οποία καθόρισε την τύχη της Γερμανίας μετά την άνευ όρων παράδοσή της στον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, οι διαφωνίες τους μοιάζουν ολοένα εντονότερες.

Ο πρωτοεμφανιζόμενος σκηνοθέτης Ζαν – Μαρκ Πιρεφίτ και ο συνσεναριογράφος του Μαρκ Σιριγκάς (“Η Πρόβα”, “Η Συνωμοσία της Σκιάς”) προσπαθούν να υπερασπιστούν τη μειοψηφούσα τότε άποψη κατά της υπερβολικής αυστηρότητας των επιβληθέντων κυρώσεων μέσα από την ιστορική βιογραφία του Πολ Ντεσανέλ. Ενός αντισυμβατικού, οραματιστή και αθεράπευτα ρομαντικού πολιτικού ο οποίος λίγο μετά την αναπάντεχη εκλογή του, τον Ιανουάριο του 1920, σε πρόεδρο της γαλλικής δημοκρατίας, εξαφανίζεται μυστηριωδώς κατά τη διάρκεια σιδηροδρομικού ταξιδιού. Καθώς όλη η χώρα τον αναζητά, ο βετεράνος και μεγάλος αντίπαλός του Ζορζ Κλεμανσό καλείται να διαχειριστεί την κοινοβουλευτική κρίση.

Γαλλία, Βέλγιο. 2022. Διάρκεια: 98΄

Ώρα προβολής: 21.30

Είσοδος: 3,00 ευρώ

*Με πληροφορίες από το Athinorama.gr