Ελληνικές παραλίες: Τα πανέμορφα νερά με τις θεραπευτικές ιδιότητες

Το Ιόνιο είναι γεμάτο μοναδικής ομορφιάς παραλίες με κρυστάλλινα και γαλάζια νερά που σε καθηλώνουν πριν καν προλάβεις να μπεις μέσα στη θάλασσα. Όποιο νησί κι αν επιλέξεις θα βρεις σίγουρα τον δικό σου παράδεισο από τον οποίο δε θα θες να φύγεις. Κάποιες από αυτές τις ελληνικές παραλίες πάντως, το σίγουρο είναι ότι ξεχωρίζουν όχι μόνο για την ομορφιά τους αλλά και για την ιδιαιτερότητά τους. Όπως για παράδειγμα μια παραλία στη Ζάκυνθο η οποία εκτός από το γεγονός ότι ξεχωρίζει για τις θεραπευτικές της ιδιότητες, μοιάζει επίσης σαν να αλλάζει χρώμα και το νερό της. Ο λόγος για την παραλία Ξίγκια. Ένα μέρος που σίγουρα δεν αφήνει κανέναν ασυγκίνητο. Στη δική μας λίστα μπαίνει δίπλα δίπλα με την φημισμένη σε όλο τον κόσμο παραλία Ναυάγιο στη Ζάκυνθο.

Η παραλία Ξίγκια, λοιπόν, ή Ξύγκια όπως μπορεί να την βρεις γραμμένη βρίσκεται στην βορειοανατολική πλευρά της Ζακύνθου και είναι σίγουρα ξεχωριστή. Αρχικά όπως είπαμε θεωρείται ότι έχει θεραπευτικές ιδιότητες. Κι αυτό γιατί τα νερά της συγκεκριμένης παραλίες περιέχουν θειάφι και μάλιστα σε μεγάλη αναλογία. Αυτή η ποσότητα θειαφιού που βρίσκεται στο νερό της προέρχεται από τις γειτονικές σπηλιές που βρίσκονται στην παραλία. Μάλιστα τα νερά της λόγω αυτής της σύστασης μοιάζουν να αλλάζουν συχνά χρώμα.

Κάπως έτσι καταφέρνει και προσφέρει εκτός από ένα χαλαρωτικό μπάνιο και ένα θεραπευτικό. Τα νερά της είναι ιδανικά για όσους υποφέρουν από πόνους στα πόδια και αρθρίτιδες. Είναι μια παραλία πραγματικά μοναδική στο είδος της σε ολόκληρη τη Ζάκυνθο, ίσως και στο Ιόνιο. Και μιας και μιλάμε για ιαματικά νερά, εκτός από τα φημισμένα Λουτρά Πόζαρ ήξερες ότι στην Ελλάδα υπάρχει και μια εντυπωσιακή ελληνική ηφαιστειακή πισίνα από θειάφι;

H παραλία Ξίγκια, έχει εύκολη πρόσβαση και βαθιά καταγάλανα νερά. Επίσης είναι οργανωμένη οπότε μπορείς να μείνεις πιο άνετα εκεί, αν θες από το πρωί έως το βράδυ.

πηγή