Υπερθέαμα από το μεγαλύτερο κοπάδι δελφινιών που έχει καταγραφεί στην Ελλάδα

Κείμενο: Δημήτρης Βεργίνης

Η ομάδα Up Stories πριν μερικές μέρες είχε την τύχη να καταγράψει με drone το μεγαλύτερο κοπάδι δελφινιών που έχει καταγραφεί στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, στις 3 Αυγούστου, κοντά στην περιοχή του Θεολόγου Φθιώτιδας μια ομάδα δεκάδων δελφινιών, ενηλίκων και νεαρών, κολυμπούσαν κάνοντας παιχνίδια στο νερό, προσφέροντας ένα μοναδικό θέαμα. Τα δύο λεπτά του βίντεο είναι πραγματικά εντυπωσιακά και χαρακτηριστικά της ομορφιάς που μπορεί να προσφέρει απλόχερα η φύση.

Τα δελφίνια είναι πλάσματα πολύ έξυπνα, επικοινωνούν με κωδικοποιημένα μηνύματα, είναι φιλικά προς τον άνθρωπο και ζουν σε κοινότητες που μπορούν να απαριθμούν ακόμη και χιλιάδες μέλη. Στην Ελλάδα θα συναντήσουμε τέσσερα είδη τα οποία όλα απειλούνται με αφανισμό. Συγκεκριμένα πρόκειται για το ρινοδέλφινο, το σταχτοδέλφινο, το ζωνοδέλφινο και το κοινό δελφίνι (το οποίο όμως δεν είναι πια τόσο κοινό καθώς έχει μειωθεί δραματικά ο πληθυσμός του). Ένα πέμπτο είδος είναι περαστικό από τη χώρα μας και συγκεκριμένα από το Βόρειο Ιόνιο και είναι το στενόρυγχο δελφίνι.

Δείτε το απίστευτο βίντεο της ομάδας Up Stories:

*πληροφορίες αντλήθηκαν από την ανάρτησης της ομάδας Up Stories και από το τη σελίδα της WWF Hellas