Φιλαρμονική Εταιρία Λευκάδος: Πώς θα γίνονται τα μαθήματα σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ                                                                        

Στις 20 Σεπτεμβρίου 2021 ημέρα Δευτέρα, συνεδρίασε το Δ.Σ. της Φιλαρμονικής Εταιρίας Λευκάδος και αφού έλαβε υπόψη το ΦΕΚ 4206 ΚΥΑ Αριθμ. Δ1α/Γ.Π.οικ. 55400/12-09-2021 και το αριθμ. Α.Π. 438361/15-9-2021 έγγραφο του Γραφείου Γεν. Γραμματέως Σύγχρονου Πολιτισμού, ομόφωνα αποφάσισε τα παρακάτω:

  1. Το μάθημα της θεωρίας θα γίνεται κανονικά στην τάξη με υποχρεωτική χρήση μάσκας και από μαθητές και από τον εκπαιδευτή καθ’ όλη την διάρκεια του μαθήματος.
  2. Τα μαθήματα στις τάξεις των οργάνων θα γίνονται με την αναλογία 1:1 δηλ., σε κάθε τάξη οργάνου θα υπάρχει μόνο ο εκπαιδευτής και ένας μαθητής με υποχρεωτική χρήση μάσκας εκτός από την ώρα που θα εξασκείται με το όργανο. Όταν τελειώνει το μάθημα θα αποχωρεί ο μαθητής και κατόπιν θα ανεβαίνει ο επόμενος μαθητής.
  3. Το μάθημα στην τάξη των κρουστών θα γίνεται με την αναλογία 1:1 δηλ., ένας μαθητής με τον εκπαιδευτή και σε απόσταση 2 μέτρων μεταξύ τους και την υποχρεωτική χρήση μάσκας καθ’ όλη την διάρκεια του μαθήματος. Όταν τελειώνει το μάθημα θα αποχωρεί ο μαθητής και κατόπιν θα ανεβαίνει ο επόμενος μαθητής.
  4. Οι πρόβες θα γίνονται κανονικά σε όλη την αίθουσα των εκδηλώσεων της ΦΕΛ και όχι μόνο πάνω στην σκηνή. Οι μουσικοί θα πρέπει να έχουν 2 μέτρα απόσταση μεταξύ τους και κάθε μουσικός θα χρησιμοποιεί δικό του αναλόγιο. Ο Αρχιμουσικός θα πρέπει να έχει απόσταση από το σώμα της μπάντας τουλάχιστον 2 μέτρα. Μέχρι να καθίσουν οι μουσικοί στις θέσεις τους θα πρέπει υποχρεωτικά να φορούν μάσκα προστασίας.
  5. Κατά τον καθαρισμό των οργάνων θα πρέπει τα όργανα να καθαρίζονται από τους μουσικούς με μεγάλη προσοχή και με απορροφητικό χαρτί καθώς και μεταξύ τους οι μουσικοί θα πρέπει να έχουν μεγαλύτερη απόσταση από τα δύο μέτρα.
  6. Σε όλους τους χώρους του κτιρίου της Φιλαρμονικής είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας (κατά προτίμηση χειρουργική).

Εκ του Δ.Σ. της Φιλαρμονικής Εταιρίας Λευκάδας