Π.Ε. Λευκάδας: Έναρξη της μελέτης αποκατάστασης του Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου στο Κομηλιό

Δελτίο Τύπου

Π.Ε. Λευκάδας: Έναρξη της μελέτης αποκατάστασης του Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου στο Κομηλιό – Υπογράφηκε η Σύμβαση προϋπολογισμού 26.000 ευρώ

Συνεχίζεται ο σχεδιασμός της Περιφερειακής Ενότητας Λευκάδας για την αποκατάσταση των εκκλησιών της Νότιας Λευκάδας, καθώς μετά τις 2 εκκλησίες του Αθανίου, υπογράφηκε από την Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου, και η σύμβαση για τη μελέτη «Υπηρεσία Τεχνικής Βοήθειας στην Αποκατάσταση ζημιών μιας (1) Εκκλησίας στον Οικισμό Κομηλιού Π.Ε. Λευκάδας», προϋπολογισμού 26.000 ευρώ, που χρηματοδοτείται από τη ΣΑΕΠ 022 του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.

«Η αποτελεσματικότητα της παρούσας Περιφερειακής Αρχής είναι ορατή στην κοινωνία. Συνεχίζουμε τη στοχευμένη δράση μας με συνέπεια και υπευθυνότητα για τη δρομολόγηση έργων και μελετών, που τόσο έχουμε ανάγκη. Έτσι, μετά τις 2 εκκλησίες στο Αθάνι, πλέον, και η Κοίμηση της Θεοτόκου στο Κομηλιό παίρνει το δρόμο της, ενώ προσεχώς ακολουθούν και οι 2 εκκλησίες του Δραγάνου.

Η αποκατάσταση των σεισμόπληκτων εκκλησιών της Νότιας Λευκάδας είναι μια αναγκαιότητα που διακρίναμε από την αρχή. Εκτός του ότι σχετίζεται άμεσα με την καθημερινότητα των κατοίκων, έχει και αναπτυξιακό χαρακτήρα, καθώς συνδέεται με την προστασία της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και προάγει το θρησκευτικό τουρισμό» ανέφερε σχετικά ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας, Ανδρέας Κτενάς.