Δράση ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης για την κατάθλιψη

Δελτίο Τύπου

Το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Λευκάδας  συμμετέχει στη Δράση Ευαισθητοποίησης και Ενημέρωσης για την Κατάθλιψη που διοργανώνει το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων και τελεί υπό την Αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής. Η Δράση αυτή έχει σκοπό, την διαδικτυακή ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών σχετικά με την Κατάθλιψη και  αποτελείται από 3 διαδικτυακές ομιλίες.

Ο Δήμαρχος Λευκάδας κος Χαράλαμπος Καλός δήλωσε : “Στις δύσκολες και  πρωτόγνωρες συνθήκες που βιώνουμε όλοι μας το τελευταίο διάστημα εν μέσω της πανδημίας οφείλουμε να προάγουμε και να προασπίσουμε τη δημόσια υγεία μέσα από δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του πληθυσμού, τονίζοντας την αξία της πρόληψης. Ο  φόβος, το άγχος, οι οικονομικές συνέπειες, η απομόνωση και  οι περιορισμοί των επαφών μας, των  εγκάρδιων συναναστροφών μας με αγκαλιές και  χειραψίες, έχουν  οδηγήσει αρκετούς συμπολίτες μας   σε κατάθλιψη ή επιβαρύνουν όσους έχουν ήδη συμπτώματα. Λόγω της πανδημίας covid 19, η κατάθλιψη έχει εξελιχθεί σε ένα πολύ σοβαρό θέμα. Για τον λόγο αυτό, έχουμε ανάγκη όσο ποτέ την ενημέρωση από ειδικούς επιστήμονες καθώς και την  έγκαιρη διάγνωση  της νόσου. Ο Δήμος μας θα συνεχίσει με ανάλογες δράσεις πρόληψης και προαγωγής της υγείας.”

Σας καλούμε να παρακολουθήσετε την ομιλία μέσω της πλατφόρμας Zoom και live στο facebook από την σελίδα ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣ Κεντρική Δομή https://www.facebook.com/kentrikidomikepygeias και να θέσετε τις ερωτήσεις σας στην ομιλήτρια.

Για περισσότερες διευκρινίσεις μπορείτε να επικοινωνήσετε: στα τηλέφωνα 2645360534,  2645360591 και στο  e-mail kepygeias@lefkada.gov.gr.