Σύσκεψη του Αντιπεριφερειάρχη Λευκάδας με τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, στην Αθήνα

 

Στις νέες εγκαταστάσεις της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας (ΓΓΠΠ) στην Αθήνα βρέθηκε τη Δευτέρα (22/2/2021) το πρωί ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας, Ανδρέας Κτενάς, όπου είχε συνάντηση εργασίας με τον Γενικό Γραμματέα, Βασίλη Παπαγεωργίου, και το επιτελείο της ΓΓΠΠ.

Κατά τη συνάντηση, επί δύο και πλέον ώρες, εξετάστηκαν τα δεδομένα της επιδημιολογικής έξαρσης Covid-19 που παρουσιάζει τις τελευταίες ημέρες η περιοχή της Λευκάδας και διευκρινίστηκαν επιχειρησιακές λεπτομέρειες για την αντιμετώπιση της κατάστασης. Για τα αποτελέσματα της συνάντησης ενημερώθηκε διεξοδικά και ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλίας.

«Η παρουσία μου στην Αθήνα στην ΓΓΠΠ και η συνάντησή μου με τον κ. Παπαγεωργίου και το επιτελείο του, είχε σκοπό να εξετάσουμε προσεκτικά και με κάθε λεπτομέρεια την καλύτερη αντιμετώπιση της πρόσφατης αύξησης των κρουσμάτων στην επικράτεια της Π.Ε. Λευκάδας. Η άριστη μέχρι σήμερα συνεργασία μας με την Πολιτική Προστασία συνεχίζεται, με ακόμα καλύτερο συντονισμό ενεργειών» ανέφερε ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας, Ανδρέας Κτενάς και συμπλήρωσε:

«Πράγματι, η Λευκάδα αντιμετωπίζει μια έξαρση διασποράς του ιού. Το επόμενο διάστημα είναι κρίσιμο για να προλάβουμε καταστάσεις. Ο χειρότερος σύμβουλος είναι ο πανικός και η παραφιλολογία. Ας επιδείξουμε ψυχραιμία, υπευθυνότητα και πειθαρχία, και σύντομα θα επανέλθουμε σε χαμηλά επίπεδα. Είναι ένα στοίχημα, που είμαι βέβαιος ότι θα το κερδίσουμε, όπως ακριβώς κάναμε και στα δύο προηγούμενα κύματα της πανδημίας.

Μην ξεχνάτε, πλέον, είμαστε πολύ κοντά στο να ξανακερδίσουμε τις ζωές μας.».

Μετά το τέλος της συνάντησης ο κ. Κτενάς ξεναγήθηκε στις νέες εγκαταστάσεις της ΓΓΠΠ, όπου είχε την ευκαιρία να δει όλο τον μηχανισμό διαχείρισης της πανδημίας εν δράσει και να συνομιλήσει με στελέχη του.

2021.02.24 @ Σύσκεψη του Αντιπεριφερειάρχη Λευκάδας, Ανδρέα Κτενά, με τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Παπαγεωργίου, στην Αθήνα. #ΠΙΝ​ #Λευκάδα​ #Covid19​ #Κορωνοϊός​ #ΠολιτικήΠροστασία​ #ΔημόσιαΥγεία​ #antipin_lefkada​ #ΠεριφερειακήΕνότηταΛευκάδας​ #ΠεριφέρειαΙονίωνΝήσων​ #Lefkada​ #CoronaVirus​ ​ #CivilProtection​ #PublicHealth