“Η Ελλάδα ονειρεύεται τουριστικό comeback το καλοκαίρι” σύμφωνα με το γερμανικό δίκτυο RND

Ιδιαίτερη μνεία γίνεται στις αυξημένες ήδη κρατήσεις διακοπών από τη Γερμανία, αλλά και στην πρόταση Μητσοτάκη για το πιστοποιητικό εμβολιασμού

“Η Ελλάδα ονειρεύεται τουριστικό comeback το καλοκαίρι”, είναι ο τίτλος ανταπόκρισης από την Αθήνα για το Redaktionsnetzwerk Deutschland, στην οποία επισημαίνεται ότι οι Έλληνες ξενοδόχοι και επιχειρηματίες εστίασης και τουριστικών ειδών ελπίζουν φέτος σε περισσότερους επισκέπτες.

Ιδιαίτερη μνεία γίνεται στις αυξημένες ήδη κρατήσεις διακοπών από τη Γερμανία, αλλά και στην πρόταση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για την εισαγωγή ενιαίου ευρωπαϊκού πιστοποιητικού εμβολιασμού για τον κορονοϊό.

Όπως επισημαίνει ο συντάκτης, “όλα είναι έτοιμα”, κατ’ αρχάς στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια που εκσυγχρόνισε η Fraport και τα παρέδωσε τρεις μήνες νωρίτερα από το χρονοδιάγραμμα.

“Τώρα, τα ελληνικά αεροδρόμια, τα οποία παλιότερα διέθεταν μόνο βασικές εγκαταστάσεις και δεν ήταν ιδιαίτερα φιλικά προς τους επιβάτες, έγιναν υπερσύγχρονα, με μοντέρνες εγκαταστάσεις, περισσότερα εστιατόρια και νέες δυνατότητες για αγορές.

Θα έρθουν όμως επιβάτες;”, διερωτάται ο αρθρογράφος, για να αναφερθεί σε ιδιαίτερα ενθαρρυντικά στοιχεία, όπως το γεγονός ότι στη γερμανική TUI η Κρήτη βρίσκεται στην πρώτη θέση σε ό,τι αφορά τις κρατήσεις, ξεπερνώντας και την Μαγιόρκα. Επιπλέον, η Ρόδος και η Κως είναι ακόμη δύο ελληνικά νησιά που συγκαταλέγονται στους πέντε δημοφιλέστερους προορισμούς, ενώ τα ταξιδιωτικά πρακτορεία στην Αυστρία και στην Ελβετία αναφέρουν επίσης αυξανόμενη ζήτηση για προορισμούς στην Ελλάδα.

“Ο δημοφιλέστερος προορισμός για τους Γερμανούς το 2020”

“Η Ελλάδα ξεκινά τη νέα σεζόν με τον ούριο άνεμο του περασμένου καλοκαιριού”, δηλώνει στο RND ο Μάρεκ Άντριστσακ, διευθύνων σύμβουλος της TUI Germany. “Χάρη στον χαμηλό αριθμό κρουσμάτων και τις αποτελεσματικές ιδέες υγιεινής, η Ελλάδα ήταν ήδη ο δημοφιλέστερος προορισμός ταξιδιών στο εξωτερικό για τους Γερμανούς το 2020”, επισημαίνεται στο άρθρο, ενώ ο κ. Άντριστσακ εκτιμά ότι η επιθυμία για ταξίδια, το αργότερο μέχρι το καλοκαίρι, θα είναι μεγάλη.

“Με την αύξηση των εμβολιασμών σε όλη την Ευρώπη, αυξάνεται η αυτοπεποίθηση ότι σύντομα θα είναι δυνατά τα ταξίδια”, αναφέρει.

Στην ανταπόκριση παρατίθενται οι περιορισμοί και οι κανόνες που ισχύουν προκειμένου να ταξιδέψει κανείς σήμερα στην Ελλάδα και σημειώνεται ότι η ελληνική ταξιδιωτική βιομηχανία έχει πλέον ξεγράψει την τουριστική περίοδο του Πάσχα.

Αναφερόμενος στην πρόταση του κ. Μητσοτάκη για εισαγωγή ευρωπαϊκού πιστοποιητικού εμβολιασμού και διευκόλυνση των μετακινήσεων για τους κατόχους του, ο συντάκτης τονίζει πάντως ότι ο πρωθυπουργός βλέπει “μεγάλη ανάγκη αναπλήρωσης της έλλειψης” όσον αφορά τις διακοπές, έπειτα από τους περιορισμούς των τελευταίων δώδεκα μηνών.

“Πολλοί ειδικοί του κλάδου αναμένουν επίσης μια έκρηξη των ταξιδιών μόλις μειωθεί ο αριθμός των κρουσμάτων, αφού εμβολιαστούν περισσότερα άτομα και αρθούν οι περιορισμοί”, προσθέτει ο αρθρογράφος και αναφέρει ενδεικτικά ότι η αεροπορική εταιρία Aegean θέλει να συνδέσει περισσότερους νησιωτικούς προορισμούς απευθείας με αεροδρόμια στη Γερμανία, την Αυστρία και την Ελβετία.

Πηγή