Πρώτη «Bike Friendly» Περιφέρεια της χώρας η Θεσσαλία

EUROKINISSI

Υπεγράφη το μνημόνιο συνεργασίας με τη «NATTOUR».

Από τον Δημήτρη Μπαλή

Την ανάπτυξη (και) του ποδηλατικού τουρισμού επιθυμεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας, καθώς το επίπεδο της περιοχής το επιτρέπει απόλυτα.

Η Περιφέρεια, υπογράφοντας μνημόνιο με την αστική, μη κερδοσκοπική εταιρία «ΝΑΤTOUR», καθίσταται ως η πρώτη «Bike Friendly» Περιφέρεια στη χώρα. Οι δράσεις «Bike Friendly», που τελούν υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού, καθιστούν την Περιφέρεια Θεσσαλίας ποδηλατικό προορισμό της χώρας και προωθούν  τη χρήση του ποδηλάτου  ως «μέσου βιώσιμης ανάπτυξης και επιλεγμένης μετακίνησης από τους επισκέπτες και τουρίστες».

«Όπως, χρειάζεται μια αναδιάρθρωση το παραγωγικό μοντέλο της χώρας, έτσι χρειάζεται μια αναδιάρθρωση και το τουριστικό προϊόν. Για το λόγο αυτό η Περιφέρεια Θεσσαλίας καινοτομεί και έχει χρηματοδοτήσει την κατασκευή δικτύων ποδηλατοδρόμων καθώς και τον εξοπλισμό δήμων με συμβατικά και ηλεκτρικά ποδήλατα, και ποδήλατα για ΑμΕΑ προς δωρεάν χρήση για τους πολίτες.

Φιλοδοξούμε και αισιοδοξούμε η «Bike Friendly Thessaly» να πετύχει. Απευθυνόμαστε σε μια αγορά με τζίρο 22,8 δισ. ευρώ και 25,5 εκατ. διανυκτερεύσεις,» ανέφερε ο Κώστας Αγοραστός, περιφερειάρχης Θεσσαλίας.

Πρώτη «Bike Friendly» Περιφέρεια της χώρας η

HUFFPOST GR

Η περιφέρεια της Θεσσαλίας έχει εξαιρετικές δυνατότητες για την προώθηση του ποδηλατικού τουρισμού, με επίπεδες ποδηλατικές διαδρομές στα μεγάλα της αστικά κέντρα και πολύμορφες ποδηλατικές διαδρομές στο φυσικό της περιβάλλον, ανάμεσα σε βουνά-κάμπους-λίμνες-ακτογραμμές.

Από το Πήλιο έως τον Όλυμπο και τα Μετέωρα, από τα ορεινά χωριά της Καρδίτσας και των Τρικάλων έως τις απέραντες ακτογραμμές στα παράλια της Λάρισας, από το Βόλο έως τη Λάρισα, τα Τρίκαλα και την Καρδίτσα, ένας μοναδικός συνδυασμός με τόπους φυσικής και πολιτισμικής ομορφιάς, οι περιοχές αυτές είναι σε θέση να αναδείξουν νέες μορφές βιώσιμου τουρισμού.

Επίσης, το Μνημόνιο Συνεργασίας προβλέπει ότι μετά την Πιστοποίηση των πρώτων Δήμων με το σήμα «Bike Friendly», η Περιφέρεια θα εξετάσει το ενδεχόμενο της διοργάνωσης ποδηλατικών γεγονότων, αθλητικών ή ψυχαγωγίας, στα όρια των πιστοποιημένων Δήμων, ώστε να υποβοηθήσει την αύξηση της τουριστικής τους κίνησης, ιδίως στην βραχυχρόνια περίοδο που ακόμα θα υπάρχουν τα προβλήματα της μετά covid19 εποχής, όπου ο συγχρωτισμός των ανθρώπων θα είναι δύσκολος.

Πηγή