Τουρισμός: Φιλικούς προς το περιβάλλον προορισμούς επιλέγουν οι ταξιδιώτες

Πηγή φωτό: Pixabay

Η επιλογή διακοπών φιλικών στο περιβάλλον είναι σημαντική για το 48% των ταξιδιωτών, ενώ το 40% διατηρεί ουδέτερη θέση στο ζήτημα.

Αυτό προκύπτει από έρευνα της ομάδας Tourism Consumer Insights της STR στην οποία επιχειρήθηκε να διερευνηθεί ποια σημασία έχει ο αειφόρος τουρισμός και η κλιματική αλλαγή στις αντιλήψεις των ταξιδιωτών.

Η έρευνα, η οποία διεξήχθη τον Ιανουάριο του 2020 σε δείγμα 1.000 διεθνών ταξιδιωτών της παγκόσμιας κοινότητας της STR, Traveler Panel, έδειξε ότι το 35% δεν θα επιθυμούσε να επισκεφθεί χώρα που δεν καταβάλλει προσπάθειες για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής, ενώ το 32% δεν θα αποθαρρυνόταν και το 33% είναι αναποφάσιστοι.

Συνολικά, το 70% πιστεύει ότι καταβάλλονται μικρές ή καθόλου προσπάθειες στους τουριστικούς οργανισμούς για πιο αειφόρα ταξίδια, όμως οι πάροχοι καταλύματος θεωρούνται ως οι λιγότερο «κακοί» διαχειριστές του ζητήματος σε σύγκριση με άλλους κλάδους των ταξιδίων και του τουρισμού.

Το 92% των ταξιδιωτών δήλωσαν ότι ανησυχούν για την κλιματική αλλαγή, ωστόσο υπάρχει η αίσθηση ότι η τουριστική βιομηχανία υστερεί στις προσδοκίες των ταξιδιωτών, καθώς στην πλειονότητά τους θεωρούν ότι πάροχοι καταλύματος και μεταφορών (αερομεταφορείς και εταιρίες σιδηροδρόμων) δεν κάνουν πολλές προσπάθειες για πιο αειφόρα ταξίδια.

Τα αειφόρα ταξίδια συνεχίζουν να αποτελούν καυτό ζήτημα στην τουριστική βιομηχανία καθώς οι ταξιδιώτες και τα ταξιδιωτικά brand εξετάζουν πιο προσεκτικά τον αντίκτυπο που έχουν στο περιβάλλον. Ο διευθυντής ερευνών της STR, Sean Morgan, δήλωσε ότι η έρευνα εξέτασε πόσο φιλικά διακείμενος στο περιβάλλον είναι ο σύγχρονος ταξιδιώτης και αξιολόγησε τις αντιλήψεις τους περί των προσπαθειών που γίνονται για την εφαρμογή πιο πράσινων και πιο αειφόρων πρακτικών στην τουριστική βιομηχανία.

Επηρεασμένοι από το κίνημα «Γκρέτα», οι ταξιδιώτες της γενιάς Z και Millennial έχουν τις πιο ζωηρές αντιλήψεις περί πράσινων διακοπών καθώς το 50% δήλωσε ότι οι φιλικές στο περιβάλλον διακοπές είναι σημαντικές για εκείνους.

Πηγή