Τουρισμός ευεξίας: Ποιες είναι οι τάσεις για το 2020, σύμφωνα με το Virtuoso

Πηγή φωτό: Pixabay

H πνευματική ευεξία, πολύ περισσότερο από τη σωματική, είναι το κύριο μέλημα των ταξιδιωτών που θα αναζητήσουν τρόπους προσωπικής βελτίωσης το 2020.

Αυτό αποκαλύπτει έρευνα του παγκόσμιου δικτύου πολυτελών διακοπών Virtuoso που διεξήχθη ανάμεσα σε ταξιδιωτικούς συμβούλους με ειδίκευση στην ευεξία, σύμφωνα με την οποία η μείωση του στρες και του άγχους θα παίξουν καταλυτικό ρόλο στις ταξιδιωτικές επιλογές τη νέα χρονιά.

Οι σύμβουλοι ανέδειξαν το διαλογισμό και τη συνειδητότητα ως κορυφαίες δραστηριότητες ευεξίας στα ταξίδια και ανέφεραν την πνευματικότητα ως μία από τις σημαντικότερες ανερχόμενες τάσεις.

Η έρευνα αποκαλύπτει το προφίλ του μέσου ταξιδιώτη ευεξίας. Πρόκειται για γυναίκα από την Generation-X η οποία ταξιδεύει συχνά σε μικρές ομάδες φίλων ή μόνη προκειμένου να απολαύσει χρόνο μακριά από τους έντονους ρυθμούς της καθημερινότητας αλλά και να αποκτήσει δεξιότητες για να διατηρεί την ηρεμία και να στηρίζει την πνευματική και φυσική υγεία μετά την επιστροφή στο σπίτι.

Αγαπημένοι προορισμοί τουρισμού ευεξίας είναι οι Ασιατικοί. Παρότι οι ΗΠΑ είναι στην κορυφή των προτιμήσεων, ακολουθούν το Μπαλί και η Ταϋλάνδη. Επίσης το Μπουτάν και το Βιετνάμ έχουν υψηλές θέσεις ενώ ο διαλογισμός, η γιόγκα, η πνευματικότητα, οι θεραπείες σπα και οι δραστηριότητες στην ύπαιθρο καθιστούν την Ασία πολύ ελκυστική στους ταξιδιώτες αυτούς.

Το 53% των ταξιδιωτικών συμβούλων ανέφεραν ότι οι πωλήσεις ταξιδίων ευεξίας το 2020 θα είναι σταθερές σε σύγκριση με του 2019, ενώ το 45% περιμένει αύξηση. Το 98% μάλιστα ανέφερε ότι η τάση αυτή θα συνεχίσει ανοδικά στο μέλλον.

Τα βασικότερα κίνητρα για ταξίδια ευεξίας το 2020 είναι: Η μείωση του στρες και του άγχους, η ξεκούραση, η εξέλιξη του σώματος και του πνεύματος, η απόδραση από την καθημερινότητα, η πνευματική ανανέωση.

Οι κορυφαίες δραστηριότητες ευεξίας στις διακοπές είναι: Διαλογισμός και συνειδητότητα, θεραπείες σπα όπως μασάζ, γιόγκα, υγιεινή διατροφή, δραστηριότητες στην ύπαιθρο.

Κορυφαίοι προορισμοί είναι οι ΗΠΑ, το Μπαλί, η Ταϋλάνδη, η Κόστα Ρίκα, η Ιταλία και κορυφαίοι ανερχόμενοι είναι το Μπουτάν, η Κροατία, το Βιετνάμ, η Πορτογαλία και η Ν. Αφρική.

Τέλος, οι ανερχόμενες τάσεις στα ταξίδια ευεξίας είναι τα ξενοδοχεία με εγκαταστάσεις ευεξίας, τα πνευματικά καταφύγια, η πνευματική ευεξία, τα ταξίδια με νόημα και η ανάπτυξη δεξιοτήτων σε μια δραστηριότητα ευεξίας.

Πηγή